Deli

Pri Nielsenu so po naročilu IAB-ja izvedli raziskavo, ki je pokazala, da bodo oglaševalci največ iz svojih oglaševalskih akcij potegnili, če bodo 15 % sredstev, ki jih imajo namenjenih za TV-oglaševanje, prerazporedili v digitalno oglaševanje. Rezultati se bodo pri FMCG izdelkih pri dosegu izboljšali z 3,4 %, pri ostalih pa za 6,2 %.

Raziskava je pod drobnogled vzela 18 razporedov prikazovanja TV-oglasov med 700 blagovnimi znamkami in med drugim razkrila presentljivo visoko število do konca pogledanih video oglasov, ki so se prikazovali po tem, ko so uporabniki že videli video oglas na spletu (t. i. “post-roll” video oglaševanje). Poleg tega se je izboljšal splošni priklic oglasov, če so potrošniki oglas najprej videli na spletu in šele potem na televiziji. Znižali pa sta se tudi ceni na tisoč prikazov in na doseg, ko so oglaševalci več vložili v digitalno in manj v TV-oglaševanje.
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv