Deli

Vsem, ki se ukvarjajo s spletnim videom, roji po glavi vedno isto vprašanje: »Kdaj ga bodo oglaševalci sprejeli kot pomembno marketinško orodje?« In dejstvo je, da ga bodo sprejeli, ko bodo čutili, da je pravi čas za to in bodo dobili odgovore na vsa vprašanja. Množično sprejemanje spletnega videa medtem narašča, uporabniki pa vse več gledajo prek spleta daljše video vsebine in ne zgolj triminutne “video klipe” na YouTube.
Uporabniki vse bolj dojemajo video kot eno izmed uporabnih možnosti, ki jih nudi internet, a še vedno obstajajo štiri glavna področja, ki ovirajo njegov sprejem med tržniki in bi jih bilo treba rešiti. To so: 1. občinstvo še vedno ni popolnoma »tam«, kar pomeni, da kljub temu, da je že skoraj vsak sem in tja že pogledal kakšno daljšo video vsebino, pa tega še ne počnemo z dovolj veliko frekvenco; 2. za enkrat ne obstaja preverjena metoda merjenja učinkovitosti video oglaševanja; 3. večina oglaševalcev še vedno plačuje preveč za izdelavo video oglasov, zato tovrstno oglaševanje (še) ni dovolj stroškovno učinkovito; 4. spletni založniki se morajo naučiti govoriti »jezik oglaševanja«. Predvsem morajo znati nagovoriti TV oglaševalce v jeziku, ki ga poznajo in ga imajo radi (doseg, frekvenca, GRP, učinek …).
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv