Deli

Nejc Lepen, direktor razvojnega oddelka v iPROMu, je v Svetu kapitala pisal o vlogi tehnologije, ki je v novi resničnosti samo potrdila vodilno vlogo pri sprejemanju odločitev.

Nejc Lepen za Svet kapitala: Kako nam je tehnologija v krizi pomagala premikati meje - iPROM - Novice

Nejc Lepen se je v prispevku za Svet kapitala poglobil v moč tehnologije, ki omogoča agilen in hiter odziv podjetij, kar se je za izjemno pomembno pokazalo ravno v preteklih mesecih. Prepričan je, da se danes bolj kot kadar koli prej od nas zahteva podjetnost. Lekcija, ki nas jo je naučilo obdobje pandemije COVID-19, je, da je včasih stvari težko predvideti, kaj šele z natančnostjo napovedati.

Nejc v zapisu poudarja, da so podatki v času pandemije osmišljali naš vsakdan. Podjetja in organizacije, ki so bile v času pandemije v prvih vrstah, so se pri sprejemanju odločitev zanašale na podatke in na njihovi osnovi komunicirale z javnostmi.

V prispevku se je Nejc osredotočil tudi na integracijo e-poslovanja, ki je predpogoj za vstop v svet digitalizacije trženjskih poti. Trenutne razmere podpirajo tudi uvedbo podatkovnih platform o potrošnikih, sistematične analize množice podatkov, uvedbo procesov strojnega učenja in rešitev umetne inteligence ter drugih sodobnih digitalnih tehnologij. Infrastruktura in tehnološke rešitve na področju trženja in oglaševanja so razvojno že zelo daleč.

Prispevek je v celoti objavljen na spletni strani Sveta kapitala.

Deli

O avtorju

Nejc Lepen je v iPROMu zaposlen od leta 2017 in vodi razvoj. Po študiju se je podal na samostojno poslovno pot, sodelovanje z iPROMom pa se prepleta že od njegovih študentskih let. Danes Nejc usklajuje programiranje vodilnih tehnologij in rešitev za upravljanje z oglasnim prostorom v digitalnem okolju. iPROMov oglasni strežnik iPROM AdServer danes spada v sam vrh programskih rešitev za upravljanje oglaševanja v digitalnih medijih. S svojim znanjem je danes nepogrešljiv člen pri ključnih razvojnih projektih družbe iPROM. V prostem času že od študijskih let v svojem domačem »laboratoriju« goji strast do obdelave podatkov, umetne inteligence in strojnega učenja na splošno.

Vsi prispevki avtorja

Arhiv