Deli

Naprave, povezane v internet stvari, bodo do leta 2018 prehitele število povezanih pametnih telefonov in se do leta 2021 povečevale s 23-odstotno letno rastjo.

Naprave znotraj interneta stvari bodo do 2018 najobsežnejša kategorija povezanih naprav - iPROM Novice iz sveta

Poročilo 2016 Ericcson Mobility Report napoveduje 23-odstotno letno rast naprav, povezanih v internet. Tako bodo naprave znotraj interneta stvari do leta 2018 najobsežnejša kategorija povezanih naprav in se med leti 2015 ter 2021 povečevale s 23-odstotno letno rastjo.

Prav tako v poročilu navajajo, da se bo do leta 2021 na globalni ravni število mobilnih naročnin povečalo na 9 milijard in raslo za 10,6 odstotkov na letni ravni. Po njihovih podatkih je bilo ob koncu leta 2015 v internet stvari povezani že 400 milijon naprav z mobilno naročnino.

Ocenjujejo, da bo znotraj segmenta stvari ravno mobilni internet tisti, ki bo beležil najhitrejšo rast in do 2021 dosegel 1,5 milijard povezanihnaprav. Število mobilnih naročnin na letni ravni raste za 3 odstotke in jih je v prvi četrtini letošnjega leta zabeležilo 7.4 milijard. Najhitreje rastoči trg je Indija, sledijo pa ji Mjanmar (Burma), Indonezija, ZDA in Pakistan. Mobilni video promet naj bi do 2021 rasel 55-odstotkov letno in zavzel 67 odstotkov celotnega mobilnega prenosa podatkov.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv