Deli

Ustvarjanje vsebine za družbena omrežja ima dva namena. Z njo skušamo na eni strani uporabnike pripeljati na naše spletno mesto in si, na drugi strani, večati bazo sledilcev na teh omrežjih.

Najbolj deljive vsebine na družbenih omrežjih - iPROM - Novice iz sveta

Ko je ljudem vaša vsebina dovolj všeč, da jo delijo, ste že dobili svoje ambasadorje, ki delajo marketing za vas. A to bodo počeli samo, dokler bo vsebina imela nekaj, kar bo zanje pomembno. Deljiva vsebina mora biti za uporabnika relevantna (zanj mora imeti neko vrednost). Vaša vsebina je lahko briljantna, a če nima vrednosti za uporabnika, bo brez pomena.

Katere pa so tiste vsebine, ki jih ljudje na družbenih omrežjih najraje delijo?

Slike: to je daleč najbolj deljiva vsebina, kar ni presenetljivo, saj so slike lahko razumljive. Če niso, jih pač uporabniki ne bodo delili naprej. Zato morajo biti slike, ki jih izberete, relevantne in zanimive.

Videi: video je lahko odličen način, da poveste, kar želite, na enostaven način, ki vključuje uporabnike.

Animirani gifi: to so obogatene slike. V poštev pridejo, ko slika ni dovolj, video pa bi bil že preveč. Ljudje vse več uporabljajo gife, da pokažejo, kako čutijo ali o čem razmišljajo.

Seznami: so hitro berljivi in razumljivi. Bolj, ko je seznam povezan z uporabniki, bolj deljiv bo.

Infografike: infografike so odličen način, kako dolgočasne podatke spremeniti v zabavne in barvite objave.

Šale: ljudje imajo radi šale, saj se radi nasmejijo na račun drugih. Zato ni presenetljivo, da so kanali s šalami med najpriljubljenejšimi kanali na YouTubu. Celo filmski studii uporabljajo šale za promocijo svojih filmov.

»Memeji«: so podobni animiranim gifom. Gre za uporabo nekaj besed na sliki, navadno gre za sliko nekoga, ki ga vsi dobro poznajo. Poleg tega, da je kombinacija teh nekaj besed s sliko zelo udarna, so odlično tudi, ker je memeje zelo lahko ustvariti.

Ocene izdelkov: ni pomembno, v kateri industrijski panogi delujete, vedno je na voljo nekaj, kar lahko ocenite.

Vodniki za »naredi sam«: ti vodniki so odlična nišna vsebina. Pokazati ljudem, kako si lahko izdelajo svojo delovno mizo ali kako naj postavijo svojo spletno stran z WordPressom ali kako si lahko okrasijo svojo dnevno sobo; skoraj vse, kar si zamislite, je lahko zelo dobro vsebina za deljenje. In zelo dobro deluje skupaj s slikami ali videom.

Pri vsem skupaj pa ne pozabite: najpomembneje je, da imate dobro vsebino. Potem ne bo problem umestiti jo v katerokoli od zgornjih predlogov.

Deli

Arhiv