Deli

Raziskava, ki je bila nedavno izvedena v ZDA med mladimi uporabniki spleta, je pokazala, da ni samo »baby boom« generacija velik uporabnik informacij o zdravju in dobrem počutju, pač pa kar 50 odstotkov mladih med 13 in 24 letom starosti išče tovrstne informacije po spletu. Prav tako se v večji meri poslužujejo anonimnih objav na spletnih straneh, ko želijo nasvete, kot pa zaupnih telefonov.
Najpriljubljenejša “zdravstvena” spletna stran med mladimi je WebMD, saj jo je navedlo kar 15 odstotkov tistih, ki so izjavili, da uporabljajo splet za iskanje informacij o zdravju in dobrem počutju. Med najbolj perečimi temami, ki so jih navajali mladi, so spolnost, HIV in druge spolno prenosljive bolezni ter zloraba drog. Od spletnih strani s tematiko o zdravju pa si želijo predvsem točne in dostopne informacije ter skupnost, v kateri bodo lahko stopali v stik in imeli podporo tako s strani sovrstnikov kot strokovnjakov.
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv