Deli

Na splošno se internetni uporabniki ne morejo nasititi svojih digitalnih naprav. Julijska raziskava podjetja CivicScience je pokazala, da je več kot polovica internetnih uporabnikov odvisnih od njih – najpogosteje so to mladi uporabniki.

Mladi so odvisni od svojih digitalnih naprav - iPROM - Novice iz sveta

Raziskava podjetja CivicScience je pokazala, da več kot tri četrtine mladih med 13 in 24 let pravi, da so odvisni do svojih digitalnih naprav (računalniki in pametni telefoni). Za primerjavo, zasvojenih je v tej starostni skupini več kot dvakrat več kot med tistimi, ki so stari 55 let in več.

Tudi internetni uporabniki, stari med 25 in 34 let, so skoraj enako odvisni od svojih naprav kot njihovi mlajši kolegi. Dejansko jih je dve tretjini to priznalo.

Odvisnost od pametnih telefonov niti ni presenetljiva, saj število mladih, ki imajo v lasti telefone, v zadnjih letih močno narašča. eMarketer ocenjuje, da bo 84 odstotkov mladih med 12 in 17 letom v letošnjem letu imelo v lasti in uporabljajo pametni telefon.

Raziskava podjetja Coupofy pa je raziskovala, kako pogosto ameriški milenijci preverjajo svoje pametne telefone. Ugotovili so, da dvajset odstotkov vprašanih na svoj pametni telefon pogleda vsaj desetkrat na uro, četrtina pa vsaj enkrat na 15 minut.

Deli

Arhiv