Deli

Letno poročilo podjetja Defy Media je pokazalo, da mladi z gledanjem video vsebin zadovoljujejo zelo različne potrebe. Med video stranmi po priljubljenosti še vedno prevladuje YouTube, ki ga uporablja kar 85 odstotkov vprašanih, 67 odstotkov pa jih celo trdi, da brez njega ne bi preživeli!

Mladi brez video vsebin ne morejo živeti

Letno poročilo podjetja Defy Media je pokazalo, da mladi (generacija Z in milenijci) z gledanjem video vsebin zadovoljujejo zelo različne potrebe; od tega, da s tovrstnimi vsebinami preganjajo dolgčas, spremljajo modo, šport in znane osebnosti ter zmanjšujejo stres, do tega, da se prek njih družijo s svojimi družinami, se naučijo česa novega ali pa se z njimi preprosto uspavajo.

Med video stranmi še vedno prevladuje YouTube, saj ga uporablja 85 odstotkov mladih, 67 odstotkov pa jih celo trdi, da brez njega ne bi preživeli. A tudi ostale strani po priljubljenosti in pogostosti uporabe ne zaostajajo veliko (Netflix 66 odstotkov, Facebook 53 odstotkov ipd.). Raziskava je potrdila tudi, da mladi več in dlje časa porabijo za spremljanje video vsebin kot gledanje televizije.

Deli

Arhiv