Deli

Z dozorevanjem spletnega video oglaševanja obsežne in nemerljive televizijske kampanje izgubljajo svojo privlačnost. TV oglaševanje sicer oglaševalcem še prinaša določeno vrednost, je pa vsekakor nujno poudariti nekatere napačne predstave o TV oglaševanju, predvsem v delu, ko se ga povezuje z video oglaševanjem.

Najpogostejši miti, ki se pojavljajo v zvezi s spletnim video oglaševanjem, so naslednji:
1. TV je stroškovno učinkovitejša kot video oglaševanje. V resnici pa je doseganje demografskih skupin cenejše in stroškovno učinkovitejše ravno s pomočjo spleta.
2. Ne obstaja učinkovit način za dosego občinstev, ki so odšla s TV. V resnici pa je spletni video najpogostejše zbirališče ljudi, ki so zapustili male zaslone.
3. Prikazi so dobro merilo za merjenje učinkovitosti oglaševalske kampanje. Dejansko pa so ti samo začetek. Tržniki morajo gledati še vse kaj drugega kot samo prikaze.
4. TV ponuja kvalitetnejšo izkušnjo. Vendar so danes osebni računalniki veliko bolje opremljeni in omogočajo predvajanje kampanj, ki ponujajo gledalcem boljša doživetja.

Napredni tržniki bi morali s širokimi rokami sprejeti velik doseg, možnosti ciljanja in merljivost spletnih oglaševalskih kampanj, da bi s tem presegli pomanjkljivosti TV oglasov in prejeli najboljše iz obeh svetov.

Deli

Arhiv