Deli

Mednarodno spletno nakupovanje na šestih največjih tržiščih (ZDA, VB, Nemčija, Avstralija, Kitajska in Brazilija) naj bi letos preseglo 105 milijard ameriških dolarjev, pravijo pri PayPalu. Na teh trgih naj bi okoli 95 milijonov potrošnikov kupilo izdelke v drugih državah. Potrošniki pa v tujini prek spleta kupujejo predvsem zato, da prihranijo denar in da pridejo do izdelkov, ki jih na domačem trgu ne morejo kupiti.

Trend pa bo, po podatkih PayPala, samo še pospešeno rasel. V naslednjih petih letih naj bi tako letna prodaja dosegla 307 milijard dolarjev, kar pomeni trikratno povečanje glede na 2013, število kupcev pa bo naraslo na 130 milijonov.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv