Deli

iMediaconnection je objavil junijske rezultate najbolj gledanih video oglasov. Logično je, da na prvih mestih najdemo BZ kot so Google, Samsung, Microsoft, saj so to znamke, ki so same po sebi zelo viralne, poleg tega imajo »seksi« izdelke, na katere vsi komaj čakajo.

Kar je presenetljivo, je to, da se je na sedmem mestu najbolj gledanih video oglasov v juniju znašel McDonald’s s prikazovanjem ozadja snemanja oglasov za burger. Kako jim je to uspelo?

Spomnimo: McDonald’s je januarja doživel polom s Twitter oglaševalsko akcijo. In namesto, da bi kar javnosti in medijem prepustili nadaljnje oblikovanje tega poloma, so kot obrambno taktiko uporabili napad. Rezultat tega je oglaševalska akcija z naslovom »Our Food. Your questions«. Cilj je ponovno vzpostaviti zaupanje potrošnikov s transparentnim dialogom znotraj družabnih omrežij o njihovi hrani. Uporabniki zastavljajo vprašanja, McDonald’s pa jim odgovori z video vsebinami. S tem so postavili uporabnika v sredino dogajanja, zato so ti v večji meri pripravljeni deliti video vsebine z drugimi, kar močno povečuje število ogledov.
 

Deli

Arhiv