Deli

Do konca leta 2016 bo skoraj polovica svetovne populacije uporabljala internet. To predstavlja 6,8-odstotno rast glede na leto 2015.

Letos bo skoraj polovica svetovnega prebivalstva uporabljala internet - iPROM Novice iz sveta

Do konca leta 2016 bo skoraj polovica (47 odstotkov) svetovne populacije uporabljala internet – bodisi prek namiznih/prenosnih računalnikov, bodisi prek mobilnih naprav. To predstavlja 6,8-odstotno rast glede na leto 2015. eMarketer ocenjuje, da bo raba interneta presegla polovico svetovnega prebivalstva do leta 2018, ko bo internet uporabljajo 51,1 odstotka ljudi, kar bo predstavljajo 3,82 milijarde prebivalcev Zemlje.

Internet je v Severni Ameriki in Zahodni Evropi dosegel svojo zrelost, med tem pa se številni potrošniki v državah v razvoju (Latinska Amerika, Azijsko-Pacifiške države, Srednja in Vzhodna Evropa, Afrika …) prvič priklapljajo na internet predvsem prek mobilnih naprav. Več kot 72 odstotkov uporabnikov interneta bo do njega v letošnjem letu dostopalo prek mobilnega telefona, kar je skoraj 12-odstotna porast glede na lani. Najmočnejšo rast bosta zabeležili regiji Bližnji vzhod in Afrika, sledi Latinska Amerika.

Rast mobilnega interneta je posledica vse večje rabe storitev za instant sporočanje in družbenih omrežij, še posebej v državah v razvoju. To kaže, kako pomembno vlogo v vsakdanjem življenju igra mobilni internet. WeChat, Whatsapp in Facebook aplikacija za sporočanje so postali primarno orodje, s katerim družina in prijatelji ohranjajo stike med seboj.

Tudi rast rabe pametnih telefonov bo letos beležila dvomestno številko in bo dosegla 2,1 milijarde ljudi, kar je več kot četrtina svetovne populacije. Razpoložljivost poceni pametnih telefonov bo precej pripomogla k tej rasti, še posebej na trgih, ki so še v razvoju (Filipini, Južna Afrika, Nigerija, Brazilija itd.).

Deli

Arhiv