Deli

Raziskava, ki so jo po večih državah izvedli pri Euro RSCG Worldwide, je pokazala, da si potrošniki v današnji dobi nestabilne ekonomije prizadevajo kupovati razumno in preudarno in da cena produkta ni več najpomembnejši kriterij za nakup, temveč sedaj prednjači njegova kvaliteta in splošna vrednost.
Poleg tega je več kot 80 odstotkov potrošnikov izjavilo, da je za njih pomembno, da podjetje vzpostavlja pristen stik s strankami in da se zato raje odločajo za nakupe pri podjetjih, ki imajo človeški obraz. Poleg zaupanja je za novodobne kupce pomembna tudi internetna dejavnost znamke, ki se po mnenju večine mora vzdrževati tudi pri podjetjih, ki se ne ukvarjajo neposredno s spletno prodajo.
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv