Deli

Investicije v programatični zakup televizijskega oglasnega prostora bodo do leta 2018 dosegle 4,43 milijarde USD. Po navedbah eMarketerja je poleg optimizacije oglaševalskih sredstev njegov osrednji cilj bolj učinkovito ciljanje potrošnikov.

Ključni izziv programatičnega zakupa televizije je relevantno ciljanje - iPROM Novice iz sveta

Programatični zakup televizijskega oglasnega prostora definirata dve ključni zakonitosti: avtomatiziran nadzor nad zneski oglaševalske akcije in zmožnost kakovostnega izkoristka ter usmerjanja pridobljenih podatkov o potrošnikih. Zato trg nakazuje, da bo ključno vlogo pri nadaljnjem razvoju programatičnega zakupa televizijskega prostora prevzelo natančno in čim bolj relevantno ciljanje.

eMarketer poroča, da je v primerjavi s stroškovno učinkovitostjo in avtomatizacijo tisto, kar pri programatičnem zakupu najbolj šteje, ravno relevantno ciljanje potrošnikov, kar je navedlo 58 odstotkov sodelujočih v anketi.

Podobno ugotovitev je podala tudi raziskava združenja IAB, v kateri je je ciljanje kot ključno prednost programatika izpostavilo 51 odstotkov vprašanih. Rezultat ne preseneča, saj je osrednji cilj TV oglaševanja izboljšanje učinkovitosti oglasov z ustreznim pozicioniranjem oglasnih blokov. K temu cilju pripomore tudi vse več uporabniških podatkov in podatkov o ogledih posameznih oddaj, ki omogočajo, da se programatični zakup televizijskega oglasnega prostora odmakne od klasičnega in njegovih pogosto nezanesljivih metrik, ki se povečini osredotočajo na starost in spol gledalcev.

Deli

Arhiv