Deli

Kitajska bo kmalu prehitela ZDA in tako postala narod z največjim številom spletnih uporabnikov, pravijo pri China Internet Network Information Center. Konec leta 2007 naj bi tako imeli že 210 milijonov uporabnikov (leta 2006 jih je bilo 137), kar pomeni, da le še za pet milijonov zaostajajo za ZDA. Najbrž pa so tudi to že presegli. To pa pomeni, da Kitajska omogoča najhitrejšo rast multinacionalnim spletnim podjetjem kot so Google ali Yahoo. In ker raste populacija, raste tudi internetni delež v oglaševalskem kolaču.

Kljub impresivnim številkam pa ima še vedno zgolj 16 odstotkov Kitajcev dostop do interneta, kar je za tri odstotne točke manj od svetovnega povprečja. Večina jih do spleta dostopa prek internetnih kavarn, čeprav je domači in službeni dosop prav tako v hitrem porastu.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv