Deli

Johnson&Johnson je prejšnji teden lansiral novo spletno oglaševalsko akcijo, ki se poslužuje tako elementov oglaševanja v družabnih mrežah, video oglaševanja kot oglaševanja s pomočjo t.i.widget (dodatek s spletne strani). Z akcijo želijo ciljni skupini (ženskam med 25 in 45 letom starosti) predstaviti linijo za kožo, imenovano Melt Away Stress.

Uporabnicam so na posebni mikro strani (http://www.JohnsonsForYou.com/escape) pripravili številne dejavnosti (od kviza, gledanja video vsebin, poslušanja intervjujev, do prejemanja nasvetov o stresu, prijateljstvu in lepoti od igralke Ane Ortiz, Grda račka, ter Susan Cernek, lepotne in stilske direktorice pri Glam.com). obiskovalke si lahko na računalnik naložijo tudi kupon s popustom za nakup kozmetike ali si stran izberejo kot widget aplikacijo).

Akcija, kot že rečeno, vključuje tudi element oglaševanja v družabnih mrežah. Tako lahko ženske, ki se registirajo na J&J mikro strani, pišejo tedenske zgodbe o stresu v njihovem življenju. J&J bo potem nagradil najboljše zgodbe po izboru potrošnikov v mesecu juniju. Obiskovalke si lahko izberejo tudi sebi najbolj podobnega »avatarja«. Poleg tega si obiskovalci strani prislužijo sodelovanje v žrebu za glavno nagrado, potovanje na Jamajko.

Najnovejša kampanja dokazuje, da so pri J&J doumeli, kaj je bistvo spletnih oglaševalskih kampanj, to je, da, današnji potrošniki na internetu iščejo osebno izkušnjo z blagovno znamko, ne pa golo pridobivanje osnovnih informacij o izdelku. Lahko rečemo, da gre za kampanjo, ki se poslužuje oglaševanja, ki ga ponuja splet 2.0.  

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv