Deli

V ponedeljek, 5. maja, je IAB predstavil sklop smernic, navodil, katerih namen je vpeljati več standardov v spletno video oglaševanje, s tem pa bi ta, še vedno novi način oglaševanja še bolj približali oglaševalcem, jim ga naredili bolj razumnega in lažjega za »kupiti«.

Nova navodila vključujejo tri osnovne video formate: linearni oglasi, nelinearni oglasi in spremljajoči oglasi ter so rezultat skupnega dela IAB-jevega komiteja za digitalni video, sestavljenega iz 145 vodilnih medijskih podjetij, med njimi Google, Yahoo in Microsoft. Vključujejo pa vse od tega, kako dolgi naj bodo video spoti, kako velike so lahko datoteke video oglasov, do tega, kako globoke so lahko barve,  … Poleg tega pa vključujejo tudi predloge, kakšen nadzor naj imajo potrošniki nad oglasi.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv