Deli

S Facebooka sporočajo, da so v začetni fazi umeščanja video oglasov v aplikacijo za klepet Messenger.

Facebook omogočil samodejno predvajanje video oglasov v aplikaciji za klepet Messenger - iPROM - Novice iz sveta

Po lanski uvedbi statičnih oglasov v aplikacijo za sporočila Messenger Facebook začenja s samodejnim predvajanjem video oglasov v njej.

»Smo v začetnih fazah razširjanja razpoložljivosti video oglasov v aplikaciji Messenger, vsi nadaljnji koraki bodo sprejeti postopoma in premišljeno. Uporabniki Messengerja so naša prednostna skrb in bodo še naprej imeli nadzor nad svojimi izkušnjami v aplikaciji,«, sporočajo iz Facebooka.

Video oglasi so se v aplikaciji Messenger začeli pojavljati 18. junija, Facebook pa sedaj z namenom ugotavljanja vpliva na uporabo aplikacije Messenger spremlja vedenje uporabnikov po ogledu video oglasov.
Oglaševanje znotraj aplikacije Messenger ni novost, saj so bili klasični oglasi kot razširitev Facebooka uvedeni že v začetku leta 2017. Oglasi so videti kot tipična novica z naslovom, opisom, s sliko in pozivom ter so označeni kot sponzorirane objave.

Nekateri tržniki vidijo Messenger kot novo možnost za e-poštni marketing. Ko blagovna znamka začne pogovor z uporabnikom v Messengerju, lahko ta pogovor sčasoma nadaljuje, pošilja osebna obvestila ali sponzorirana sporočila kar prek aplikacije namesto promocijskih e-poštnih sporočil po e-pošti, ki se lahko izgubijo v mapi Prejeto.

Messenger lahko pomaga tudi premostiti vrzeli med blagovno znamko, ki poskuša spodbuditi zanimanje uporabnikov za izdelek na družbenih omrežjih Instagram ali Facebook, ter med dejanskim nakupom na spletnem mestu blagovne znamke.

»Video oglasi v Messengerju so možni le kot razširitev oglaševalskih akcij, ki se izvajajo že na Facebooku, izključno na Messengerju, pa se jih zaenkrat še ne more nastaviti. Ob vsaki taki akciji priporočam, da se vrsta oz. format oglasov v sklopu oglaševalske akcije uporablja smiselno glede na vsebino, ki jo želimo izpostaviti ter da se sproti testira, kaj bolje učinkuje v določeni ciljni skupini,« navaja Maja Nučič, asistentka medijskega oddelka.

Deli

Arhiv