Deli

V ZDA so predstavili novo metodo ciljanja, in sicer gre za ciljanje na podlagi potrošnikovih stališč, vrednot in prepričanj (»attitudinal targeting«). Nov način ciljanja naj bi predstavljal nadgradnjo in izboljšavo vedenjskega ciljanja. Vedenje potrošnika je namreč lahko skozi čas hitro spremenljivo, medtem ko stališča ostajajo relativno trdna in se ne spreminjajo tako hitro.
Primer je, na primer, podjetje, ki prodaja okolju prijazne otroške plenice. Njihova ciljna skupina so mame, ki jim ni vseeno za okolje. Z demografskim ciljanjem bi dosegli ženske med 24 in 34 letom starosti, z vedenjskim bi že naredili korak naprej in bi dosegli tiste, ki so v zadnjem času iskali informacije, povezane s plenicami in podobnimi izdelki. S podatki o »družbeni« aktivnosti uporabnikov bi lahko celo imeli v vpogled v aktivnosti, ki jih je nekdo izvajal v spletnih skupnostih in so bile v prid temu podjetju.
Vendar pa je vsaka od teh metod omejena, saj z njimi ne dosežemo temeljnih faktorjev vpliva, to so stališča in vrednote, ki vplivajo na zvestobo določeni blagovni znamki in na nakupno namero – v zgornjem primeru so to občutki do varovanja narave in kako ti vplivajo na nakupne odločitve.

 

Deli

Arhiv