Deli

Digitalno video oglaševanje je svetla zvezda na kanadskem oglaševalskem trgu, saj bo kljub pandemiji letos zabeležilo 3,6-odstotno rast in doseglo vrednost 1,64 milijarde USD. Rast digitalnega video oglaševanja je v zadnjih petih letih izredno hitra, saj se je vrednost tovrstnega oglaševanja v tem obdobju povečala za več kot šestkrat.

Digitalno video oglaševanje v vzponu kljub pandemiji - iPROM - Novice iz sveta

Prednost digitalnega video oglaševanja: družbeni mediji

Digitalno video oglaševanje črpa svojo moč iz družbenih medijev, ki so ohranili svoje občinstvo tudi med karanteno. Prav tako se je digitalni video izkazal za učinkovito alternativo televiziji pri znamčenju. Slednja pridobiva na veljavi pri akcijah, usmerjenih v krepitev dobrega imena v obdobju, ko je poslovanje omejeno.

Digitalno video oglaševanje bi prav tako lahko dobilo pospešek zaradi razmer pri športnih vsebinah, ki predstavljajo pomemben vir občinstva in oglasnih prihodkov za linearno televizijo v živo.

eMarketer zato napoveduje, da bodo izdatki za digitalno video oglaševanje leta 2020 v Kanadi prvič prehiteli izdatke za prikazno oglaševanje. Video oglaševanje bo tako predstavljalo kar 28,5 odstotka celotnega digitalnega oglaševanja.

Digitalno video oglaševanje krepijo tudi mobilne naprave

Digitalno video oglaševanje je še zlasti prisotno na mobilnih napravah, saj se te zelo pogosto uporabljajo za dostop do družbenih omrežij. Video bo tako letos predstavljal kar 30,2 odstotka skupnega mobilnega oglaševanja in dosegel vrednost 1,47 milijarde USD. Mobilne naprave bodo predstavljale 89,6 odstotka digitalnega video oglaševanja.

Kljub visoki rasti v zadnjih letih pa se kanadski trg tradicionalno sooča s pomanjkanjem ponudbe video oglasov, zlasti v programatskih kanalih. Tradicionalni založniki, ki se osredotočajo na novice in televizijo, so namreč najboljši video oglasni prostor raje prodajali neposredno ali na zasebnih tržnicah z omejenim številom kupcev in prodajalcev. Pomanjkanje kakovostne ponudbe je zlasti občutno v Quebecu, saj le peščica založnikov ustvarja video vsebine za programatske transakcije v francoskem jeziku.

Deli

Arhiv