Deli

Digitalni video na zahtevo, temelječ na oglaševanju (AVOD), bo letos v ZDA v primerjavi z lanskim letom dosegel 17,6-odstotno rast.

Digitalni video na zahtevo, temelječ na oglaševanju, vse bolj priljubljen - iPROM - Novice iz sveta

Skoraj 128 milijonov ljudi v ZDA si bo v letošnjem letu ogledalo digitalni video na zahtevo, ki temelji na oglaševanju (AVOD), kar v primerjavi z lanskim letom predstavlja 17,6-odstotno rast. To pomeni, da bo več kot polovica vseh gledalcev digitalnega videa v ZDA gledala tovrstne videe.

Storitve AVOD so postale vse bolj priljubljene, saj predstavljajo cenejšo ali celo brezplačno alternativo TV-storitvam. V letu 2019 so zabeležile 38,6-odstotno rast, lani pa 30,3-odstotno. Njihova rast se sicer upočasnjuje, a ostaja dvomestna. Do leta 2024 bo več kot polovica ameriških internetnih uporabnikov gledala digitalni video AVOD.

Rast gledalcev digitalnega videa se je upočasnila, saj je njihovo število že zelo visoko. Do leta 2023 bo 259,8 milijona odraslih Američanov vsaj enkrat mesečno gledalo digitalne video vsebine, med njimi pa bo vse več takih, ki bodo gledalci in naročniki na vsebine AVOD.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv