Deli

Vse več uporabnikov na globalni ravni si ogleduje digitalne video vsebine, najbolj priljubljena digitalna platforma pa ostaja YouTube.

Digitalne-video-platforme-privabljajo-vse-vec-gledalcev-iPROM-Novice-iz-sveta

Vse več uporabnikov na globalni ravni si ogleduje digitalne video vsebine. Aprilski podatki raziskave podjetja Nielsen so pokazali, da 65 % svetovnih uporabnikov interneta gleda vsebine preko videa na zahtevo (VOD). Raziskava podjetja ZenithOptimedia napoveduje, da bo naraščajočo potrebo po digitalnih video vsebinah še najprej usmerjal mobilni trg, saj je konzumpcija vsebin preko mobilnih naprav že prehitela brskanje preko osebnih računalnikov. Ocenjujejo, da si bo v tem letu digitalne video vsebino ogledovalo 695,5 milijonov mesečnih uporabnikov, številka pa naj bi se do leta 2017 povečala na 732,4 milijonov.

Kljub enormni rasti digitalnih vsebin je še vedno daleč najbolj priljubljena platforma YouTube – z izjemo Kitajske, kjer je kanal uradno prepovedan. Prav tako popularnost digitalnih video vsebin še ne pomeni, da so uporabniki za njihovo ogledovanje pripravljeni plačati. Raziskava Nielsen kaže, da digitalni dostop plačuje le 26 odstotkov svetovnih uporabnikov spleta; tako jih velika večina še vedno raje in pogosteje plačuje kabelsko televizijo.

Deli

Arhiv