Deli

Različne aplikacije so med pandemijo zabeležile izjemno rast uporabe. Med njimi prednjačijo zlasti aplikacije za dostavo hrane, bančništvo, vodeno vadbo doma in nakupovanje.

Aplikacije za naročanje hrane in nakupovanje vse bolj priljubljene - iPROM - Novice iz sveta

Pandemija je pospešila trende uporabe mobilnih naprav in te spremembe se bodo obdržale tudi po koncu pandemije. Ljudje so bili prisiljeni v uporabo različnih aplikacij za dostavo hrane, bančništvo, za vodeno vadbo doma in nakupovanje. Na aplikacije so se navadili in se prilagodili novim oblikam mobilnega nakupovanja.

Te spremembe v vedenju potrošnikov bodo pospešile tudi njihovo pripravljenost na preizkus mobilnih vmesnikov za druge dejavnosti. Pandemija je oživila uporabo tabličnih računalnikov, vendar bo mobilna prihodnost usmerjena predvsem v pametne telefone. Uporaba aplikacij na mobilnih napravah se še naprej povečuje in večina časa, preživetega na mobilnih napravah, pripada aplikacijam.

Razlike med spletnimi brskalniki in aplikacijami se zadnja leta vse bolj brišejo in veliko časa, preživetega na brskalnikih, je dejansko preživetega znotraj spletnih oken v aplikacijah. Tudi progresivne spletne aplikacije, ki znotraj brskalnika posnemajo izkušnjo aplikacije, zasnovane za posamezne mobilne platforme, se vse bolj uveljavljajo. Njihova pomembna prednost je, da delujejo na vseh mobilnih napravah.

Ključ do uspeha spletnih aplikacij je zagotavljanje izkušnje, podobne kot pri aplikacijah, zasnovanih za posamezno platformo, kar pa v mnogih primerih ni mogoče. eMarketer zato pričakuje, da se bo čas uporabe aplikacij za posamezne platforme še naprej povečeval.

Deli

Arhiv