Deli

Po podatkih Evropske komisije danes v Evropi že 72 odstotkov domov do interneta dostopa prek širokopasovne povezave. Danska in Finska imata celo 85 odstotkov takih domov, nobena država pa nima manj kot 50-odstotne penetracije. S tem je Evropa naredila velik korak naprej, saj je bila širokopasovna penetracija še leta 2006 zgolj 30-odstotna. Najpriljubljenejša spletna aktivnost je branje novic (60 odstotkov), na drugem mestu je uporaba spletnih skupnosti (52 odstotkov). Zgolj devet odstotkov Evropejcev s širokopasovnim dostopom pa ima svoj blog ali ustvarja kakšno drugo spletno vsebino. Veliko raje se uporabniki izražajo prek Facebooka ali Twitterja.
Še vedno pa obstaja kar precejšen digitalni razkorak med evropskimi državami pri uporabi različnih spletnih storitev. Tako, na primer, se bančnih storitev prek spleta poslužuje samo sedem odstotkov Bulgarov, medtem ko je takih kar 90 odstotkov Islandcev.

 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv