Deli

Med pandemijo so se potrošniki že navadili na nove načine iskanja informacij, naročanja in kupovanja želenih izdelkov. Za enostavnost, priročnost in hitrost storitve so pripravljeni plačati več, kar je povzročilo rast ekonomije na zahtevo (on-demand economy) in e-trgovanja na zahtevo (on-demand e-commerce), s tem pa tudi produkcijo tako imenovanih nakupovalnih videov (shoppable videos).

Trend nakupovalnih videov se bo nadaljeval tudi po pandemiji - iPROM - Novice iz sveta

Za hitrost in priročnost pripravljeni plačati več

Za spletne trgovce je bilo preteklo leto revolucionarno. Maloprodaja ter ponudniki storitev na zahtevo so zrasli po vsem svetu in glede na primer Uberjevega prevzema platforme za dostavo pijač Drizly ali porast aplikacij za dostavo izdelkov na zrelih trgih e-trgovine, kot je Združeno kraljestvo, se bo ta trend v prihodnosti še nadaljeval.

Z rastjo e-trgovine na zahtevo je povezana tudi rast domače zabave (hometainment). Potrošniki dostopajo do več vsebin kot kdajkoli prej. Novega načina interakcije z vsebinami so se že navadili in se mu po pandemiji ne bodo želeli odpovedati, saj je bistveno priročnejši in hitrejši.

Svetla prihodnost povezane televizije

Glede na nedavno raziskavo podjetja Unruly 72 % oglaševalcev v Združenem kraljestvu meni, da je povezana televizija (connected TV ‒ CTV) ključen del njihove strategije video oglaševanja. Napovedi za prihodnost tega medija so optimistične, saj nameravajo vse medijske agencije in 77 % blagovnih znamk v prihodnjem letu v CTV vložiti več sredstev kot doslej.

Porast znamčenih vsebin za domačo zabavo med pandemijo (na primer prikaz pravilnega kombiniranja hrane in vina) je blagovnim znamkam pripravil teren za ustvarjanje nakupovalnih videov. Dostopnost znamčenih vsebin, ki potrošnikom predstavljajo izdelke ali storitve, ter možnost nakupa prek aplikacij, na katere so se navadili med pandemijo, jih bosta spodbudila k impulzivnemu nakupovanju. Oglaševalci so se na to že odzvali, saj namerava letos kar 90 % digitalnih oglaševalcev povečati naložbe v CTV, kaže raziskava podjetij Unruly in MTM.

Od zavedanja do konverzij

Pri televiziji ne gre več za grajenje zavedanja o blagovni znamki, temveč za konverzije, zato bi morali oglaševalci v kampanje vključiti vsebine in kreative, ki potrošnike spodbujajo k nakupu. To lahko storijo na različne načine: v vrhunski TV-oglas lahko umestijo vrstico z blagovno znamko ali QR-kodo, ki omogoča takojšnjo izkušnjo z blagovno znamko. Namesto da marketinški strokovnjaki video uporabljajo zgolj kot orodje za povečanje ozaveščenosti, pa ga lahko vgradijo v vsako fazo marketinškega načrta.

Deli

Arhiv