Deli

Turkish Airlines in družba iPROM s podatkovno gnanim prikaznim oglaševanjem postavljata nove mejnike na področju digitalnega trženja.

Letalska družba Turkish Airlines je v spletni oglaševalski kampanji želela predstaviti neposredno letalsko povezavo z ljubljanskega letališča v Istanbul. V začetku oktobra je v sklopu trženjskih aktivnosti za promocijo omenjene destinacije pripravila posebno, časovno omejeno ponudbo letalskih vozovnic.

iPROM je z uporabo rešitve iPROM DMP (Data Management Platform) analiziral vedenjske vzorce uporabnikov digitalnih medijev in opredelil ciljno skupino potencialnih potnikov, ki so v načrtovanem obdobju akcije ustrezali ciljni destinaciji. Analizo vedenjskih vzorcev so v družbi iPROM s strojnim učenjem dodatno oplemenitili s podatki preteklih oglaševalskih akcij, ki so jih izvajali za naročnika Turkish Airlines. Združene podatke so uporabili za ciljanje uporabnikov digitalnih medijev s tehnološko rešitvijo iPROM Cloud, s katero so dosegli tako posebej za to akcijo izbrane profile, ki so v preteklosti že bili v interakciji s komercialnimi vsebinami omenjene letalske družbe, kot tudi nove profile z lastnostmi, ki so v opredeljenem časovnem obdobju akcije predstavljali potencialnega potnika za ciljno destinacijo.

Pristajalno spletno stran z možnostjo nakupa letalske vozovnice je neposredno prek prikaznih oglasov obiskalo 39 odstotkov vseh kupcev ponujene letalske vozovnice. Vzpodbuda s prikaznim oglaševanjem, s katerim smo za naročnika Turkish Airlines dosegli 90 odstotkov opredeljene ciljne skupine, je med samo akcijo dodatno aktivirala nakupe prek specializiranih iskalnikov letalskih vozovnic. Med digitalno oglaševalsko akcijo se je Turkish Airlines po številu prodanih vozovnic približal rezultatom pred začetkom epidemije, ko so potovanja cvetela, in razprodal vsa razpoložljiva mesta na letalih. Podatkovno gnano prikazno oglaševanje, kjer smo predstavnike ciljne skupine nagovarjali tako prek mobilnih kot namiznih naprav (večkanalno ciljanje), se je v časovno omejenem obdobju odrazilo v visokem številu prodanih letalskih vozovnic omenjenega letalskega prevoznika.

Referenca - Turkish Airlines - Turkish Airlines v partnerstvu z družbo iPROM do izjemne prodaje letalskih vozovnic - Vsebina - iPROM

Gregor Grozl, predstavnik oddelka za marketing pri družbi Turkish Airlines, je o uspešni oglaševalski akciji povedal: »Letalski sektor se v epidemiji covida-19 sooča z enim najtežjih obdobij v svojem obstoju. Čeprav so potovanja še vedno precej omejena, se naši potniki privajajo na novo resničnost in se vse bolj pogumno spet odločajo za raziskovanje sveta. Zato smo se v Turkish Airlinesu v sodelovanju z ljubljanskim letališčem odločili izpostaviti prodajno akcijo letalskih vozovnic za potovanja v Turčijo in poželi odlične rezultate. Prodajni rezultati so se, tudi zahvaljujoč spletnemu oglaševanju, skoraj v celoti približali tistim iz predcovidnega obdobja, kar je izjemen uspeh. Hvala iPROMu, ki nam je s svojim naprednim orodjem to omogočil!«