Deli

Cilji

  • Promocija mömaxove decembrske prodajne ponudbe.
  • Pospeševanje prodaje na spletu in v fizičnih trgovinah mömaxa.
  • Zagotovitev enake donosnosti naložb v oglaševanje v času prednovoletnih praznikov kot leta 2020 z uporabo tiskanega kataloga.

S tehnološko rešitvijo iPROM Katalogi je blagovna znamka mömax digitalizirala svoj decembrski prodajni katalog in ga uporabila v digitalni oglaševalski akciji. Z njo je dosegla dvakrat boljšo prodajo kot v enakem oglaševalskem obdobju predlani, ko je prodajo pospeševala izključno s tiskanim katalogom.

Konec minulega leta je želel mömax promovirati svojo prodajno ponudbo in pospeševati prodajo tako na spletu kot v fizičnih trgovinah. Da bi izkoristili povečano uporabo in doseg digitalnih medijev pri potrošnikih, smo z napredno tehnološko rešitvijo iPROM Katalogi digitalizirali mömaxov prodajni katalog in ga integrirali v posebej za ta namen razvite digitalne oglasne kreative, s katerimi smo razširili distribucijo kataloga do ciljnih javnosti z uporabo digitalnih medijev.

Referenca - mömax z iPROM Katalogi dosegel dvakrat boljšo prodajo kot s tiskanimi - iPROM - Študije primerov

Trgovec je želel z digitalnim katalogom doseči enake prodajne rezultate kot z uporabo tiskanega kataloga. V sklopu oglaševalske akcije smo katalog digitalizirali v obliki naprednih oglasnih formatov in potencialne kupce nagovorili izključno v digitalnih medijih prek iPROMove programatične platforme. Zbrane podatke o uporabnikih, ki so se odzvali na pretekle oglaševalske akcije, ki jih je za omenjenega naročnika izvedel iPROM, smo s strojnim učenjem razširili z vzorcem uporabnikov, ki so imeli podobne digitalne medijske navade kot obstoječi uporabniki.

mömaxov digitalni katalog, integriran v iPROMov napredni oglasni format, je v enem tednu oglaševanja dosegel 627.800 uporabnikov digitalnih medijev, ki so ga prelistali v povprečju 1,83-krat, pri čemer je bil povprečen čas izpostavitve 52 sekund.

»Oglaševalska akcija za mömaxov decembrski katalog je presegla vsa naša pričakovanja. Z iPROMovo tehnološko rešitvijo iPROM Katalogi smo enostavno in učinkovito digitalizirali svoj tiskani katalog ter dobili popoln pregled nad analitiko zanimanj svojih kupcev. S to oglaševalsko akcijo se nam je naložba v oglaševanje povrnila kar 10-kratno (ROAS je bil 10), kar je za 2-krat bolje kot v enakem obdobju predlani, ko smo uporabili le tiskan katalog,« je pojasnil Gregor Habjanič, vodja marketinga v mömaxu.

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.