Deli

Cilji

  • Povečati obiskanost spletne strani Interaktivnega doživljajskega parka Expano in destinacijske spletne strani Visit Murska Sobota
  • Povečati prepoznavnost destinacije Murske Sobote, kot »srce Pomurja« prek privlačnega parka Expano
  • Spodbuditi slovenske potrošnike k obisku destinacije Murska Sobota, pomurske regije in obiska paviljona Expano

Po pandemiji koronavirusa se je turizem soočil z novo resničnostjo. Ukrepi za varovanje zdravja in spodbude v obliki turističnih vavčerjev so slovenske ponudnike turističnih storitev spodbudili k močnejši komunikaciji s slovenskimi potrošniki, da bi jih pritegnili v svoje regije.

Naročnik Mestna občina Murska Sobota je prepoznal spremenjene potrebe trga in je želel z oglaševanjem v digitalnih medijih izstopiti iz množice turističnih ponudb. Potrošnike je želel učinkovito nagovoriti k obisku Pomurja in paviljona Expano, interaktivnega doživljajskega parka, ki predstavlja Pomurje v malem.

Referenca - Murska Sobota - Expano - vsebina - iPROM

V iPROMu smo z digitalno strategijo, zasnovano na osnovi analize nakupnih procesov na področju turističnih storitev izvedene z rešitvijo iPROM DMP, slovenske potrošnike v juliju in avgustu spodbujali k obisku Pomurja in paviljona Expano.

Z nagovorom »Neskončno morje doživetij!« v okviru iPROMovih avtorsko zašitenih oglasnih formatov, smo zagotavljali ozaveščenost o turističnih ponudbah v pomurski regiji in Expanu, ki obiskovalcem ponuja različne aktivnosti znotraj paviljona in ob jezeru. Oglase smo s pomočjo programske rešitve iPROM Cloud ob uporabi vedenjskega ciljanja v prvem delu akcije prikazovali tistim ciljnim skupinam, ki so že pred začetkom oglaševanja izkazale zanimanje za počitnice. V fazi raziskovanja smo izbrane ciljne skupine nagovarjali tudi med iskanjem informacij na iskalnikih. Nakupno fazo pa smo dopolnili s ponovnim ciljanjem že ozaveščenih uporabnikov z uporabo tehnološke rešitve. S ciljanjem na osnovi geografskih podatkov smo kot dopolnilo med trajanjem akcije nagovarjali tudi turiste, ki so že bili v Pomurju, in jih seznanjali z znamenitostmi v bližini – z Expanom in doživetji znotraj tega paviljona.

S strateškim pristopom in optimizacijo oglaševanja v realnem času smo cilje z vidika povečanja dosega spletnih strani Expana presegli za več kot 40 %. Paviljon je julija obiskalo 50 odstotkov več, avgusta pa 100 odstotkov več ljudi kot v enakem obdobju lani. Poleti so bili skoraj polno zasedeni tudi hoteli in druge namestitve v Pomurju.

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.