Deli

iPROM s celostnim pristopom in z naprednim vedenjskim ciljanjem dosegel visoko zainteresirano ciljno skupino blagovne znamke Salomon

Cilji

  • Doseganje uporabnikov, ki jih zanimata pohodništvo in tek
  • Prijava 50 odstotkov uporabnikov, ki so sodelovali v nagradni igri, na e-novice
  • Zbrati 20.000 e-poštnih naslovov kakovostnih naročnikov
  • Čim večje število prijav na tekaške delavnice v Sloveniji in na Hrvaškem

Na podlagi z naročnikom usklajenih in zastavljenih ciljev smo nastop na digitalnih medijih na obeh trgih zastavili v dveh fazah: spomladanska in jesenska kampanja za pridobivanje potencialnih strank. Kampanji smo izvedli celostno, na ključ, kar je vsebovalo pripravo ustreznih pristajalnih strani, izdelavo oglasov, napredno vedenjsko ciljanje uporabnikov, pošiljanje e-novic in organizacijo nagradne igre.

reference-amer-sports-vsebina

V spomladanski kampanji smo s tehnologijo iPROM Cloud in z vedenjskim ciljanjem na več ravneh učinkovito dosegli posamezne segmente visoko zainteresiranih potrošnikov, ki smo jih ozaveščali o blagovni znamki in jim ponudili možnost sodelovanja v nagradni igri. V Sloveniji smo z oglaševalsko akcijo dosegli 600.000 uporabnikov, na Hrvaškem pa 800.000.

Oglaševanje športnih copat Salomon smo izvajali prek prikaznega oglaševanja z naprednimi formati in oglaševanja prek družbenih medijev. Vzpostavili smo mehaniko lokaliziranih nagovorov na posebej pripravljenih pristajalnih mestih, ki so bila namenjena predstavitvi novih izdelkov Salomon in nagradni igri. Ob sodelovanju v nagradni igri so uporabniki lahko, skladno z GDPR-jem, dali tudi ločeno soglasje za obveščanje o ponudbi po e-pošti (prijava na e-novice).

Naš celosten pristop, pravilno ciljanje in celotna mehanika kampanje so se izkazali kot izjemno uspešni, saj smo med sodelujočimi v nagradni igri dosegli visoko stopnjo privolitev v prejemanje e-pošte (Slovenija 73,4 odstotka, Hrvaška 59,7 odstotka), kar je bil eden izmed ključnih kazalnikov uspešnosti kampanje.

Na zbrano bazo e-poštnih naslovov smo poslali e-novice podjetja Amer Sports, v katerih so bili predstavljeni novi izdelki in akcijske ponudbe. Baza se je izkazala kot izredno kakovostna, saj smo s svojimi aktivnostmi vanjo zajeli visoko zainteresirane uporabnike. V Sloveniji je bila stopnja odprtja e-poštnih sporočil (ang. Open rate) 25,6-odstotna, kar je visoko nad povprečjem panoge. Prav tako uspešna je bila stopnja klikov (ang. Click rate), saj je dosegla kar 2,9 odstotka vseh klikov. Še boljši odziv na e-novice smo zabeležili na Hrvaškem, kjer je bila stopnja odprtja e-poštnih sporočil kar 35,6-odstotna in stopnja klikov 7,1-odstotna.

Druga, jesenska faza oglaševalske kampanje je bila zastavljena podobno kot prva, prinesla pa je še uspešnejše rezultate. V Sloveniji je soglasje za obveščanje dalo kar 71,72 odstotka sodelujočih v nagradni igri, na Hrvaškem pa 64,37 odstotka. Tudi v jesenski kampanji smo pred njenim iztekom zbrani bazi poslali e-novice podjetja Amer Sports za blagovno znamko Salomon. Rezultati so bili še boljši kot v spomladanskem delu. V Sloveniji je bila stopnja odprtja e-poštnih sporočil 27-odstotna, stopnja klikov pa kar 9,4-odstotna. Na hrvaškem trgu so bile metrike še boljše: dosegli smo 36,6-odstotno stopnjo odprtja e-poštnih sporočil in kar 15,7-odstotno stopnjo klikov.

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.