Deli

Prek spleta v šestih tednih do prodaje 106 avtomobilov BMW serije 1

Cilji

  • Pospeševanje prodaje avtomobilov BMW serije 1
  • Prilagoditev spletne medijske strategije
  • Prehod iz avtomatiziranega v programatičen proces zakupa digitalnih medijev
  • Večji izkoristek sredstev za zakup digitalnih medijev

Aerodrom Ljubljana je v sodelovanju s podjetjem BMW Group Slovenija želel najbolj zveste kupce nagraditi z možnostjo ugodnejšega nakupa vozil BMW serije 1 in prodajo vozil spodbuditi s spletno akcijo. Svetovali smo strategijo, ki temelji na natančnem in prilagojenem ciljanjem le izbranega segmenta uporabnikov spletnih medijev, kar je vodilo v prodajo 106 BMW-jev prek spleta.

Ciljno skupino potencialnih kupcev smo definirali z analizo vedenjskih vzorcev uporabnikov interneta. Da bi jo učinkovito dosegli in nagovorili, smo predlagali prilagojeno spletno medijsko strategijo, ki je vključevala kombinacije vedenjskega, časovnega, tehnološkega in frekvenčnega ciljanja, s čimer smo dosegli, da so se spletni oglasi prikazovali zgolj potencialnim kupcem.

Akcijo smo podprli tudi s prilagojeno komunikacijo na Facebooku in s tem spodbudili viralno širjenje informacij. Ponudbo je všečkalo več kot 1085 uporabnikov, ki so z deljenjem objave na svojih zidovih so navdušili še dodatnih 370 obiskovalcev.

S ciljanjem na osnovi vedenjskih vzorcev smo optimizirali izrabo medijskih finančnih sredstev in pomembno izboljšali stopnjo konverzije. Prilagojena strategija je naročnikoma v partnerskemu projektu zagotovila učinkovito razmerje med dosegom, naložbo in doseženimi rezultati in obenem potrdila učinkovitost programatičnega zakupa medijskega prostora. Akcija, ki je trajala šest tednov, je prinesla odlične rezultate – skupaj je bilo prodanih kar 170 avtomobilov BMW serije 1, od tega jih je bilo kar 106 prodanih prek spleta.

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.