Deli

Dostop do slovenskih spletnih medijev prek mobilnih naprav se je v enem letu povečal za 153 odstotkov.

Z mobilnimi napravami je do slovenskih spletnih medijev v letošnjem juniju dostopalo že 38 odstotkov celotne slovenske internetne populacije. To pomeni, da se je dostop do slovenskih spletnih medijev prek mobilnih naprav v enem letu povečal za 153 odstotkov, kaže iPROM-ova raziskava tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta. V enakem obdobju lani je do slovenskih spletnih medijev s pomočjo mobilnih naprav dostopalo 15 odstotkov slovenske internetne populacije.

Iz celotnega vzorca uporabnikov slovenskih spletnih medijev je danes 38 odstotkov takih, ki za dostop do interneta uporabljajo tablični računalnik ali mobilni telefon, ugotavlja iPROM-ova raziskava tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta.

Delež mobilnih uporabnikov interneta po mesecih (vir: iPROM, januar – junij 2014)

V iPROM-u še ugotavljajo, da uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike (t. i. »desktop« uporabniki), na internetu v povprečju v enem mesecu pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več dokumentov kot uporabniki tabličnih računalnikov. Med mobilnimi napravami tablični računalniki predstavljajo že 35 odstotkov vseh mobilnih naprav, s katerimi uporabniki dostopajo do slovenskih spletnih medijev.

Delež aktivnosti na internetu (seje, ogledi strani) glede na uporabljeno napravo (vir: iPROM, junij 2014)

Metodološki podatki

Analiza je bila izvedena z rešitvijo za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, iPROM AdServer, junija 2014 na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, ki so po standardu IAB opravili 2,2 milijardi meritvenih zahtevkov.

iPROM prek mobilnih naprav mesečno dosega več kot pol milijona slovenskih uporabnikov

iPROM Mobile je oglaševalska platforma z največjim dosegom uporabnikov mobilnih naprav v Sloveniji. iPROM z rešitvijo, ki prek mobilnih naprav mesečno dosega več kot pol milijona slovenskih uporabnikov, naročnikom zagotavlja eno vstopno točko za standardizirano in avtomatizirano obvladovanje vseh oblik oglaševanja na mobilnih napravah.

iPROM Mobile je napreden in aplikativno povezan sistem z mobilnimi mediji, s ponudniki mobilnih aplikacij in z drugimi sistemi za mobilno oglaševanje. iPROM-ova rešitev v oblaku omogoča napredno trgovanje z dosegom uporabnikov v ciljnih skupinah glede na ponudbo in povpraševanje po oglasnem inventarju v realnem času.

###

International Press Release: 38 Percent of Slovenian Internet Users Use Mobile Devices to Access Online Media (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing