Deli

iPROM je razvil napreden oglasni koncept iPROM Konfigurator, ki oglaševalcem iz avtomobilske industrije omogoča učinkovit nagovor kupcev v fazi raziskovanja v nakupnem procesu. Potencialni kupci si v okviru interaktivne oglaševalske izkušnje z elementom igrifikacije virtualno oblikujejo nov model vozila po lastnih željah že v samem oglasu. Nov koncept je v svoji oglaševalski akciji za model vozila Novi T-Cross že uporabila blagovna znamka Volkswagen in z njim za raziskovanje vozila aktivirala 7500 potencialnih kupcev.

Volkswagen z iPROM Konfiguratorjem za raziskovanje vozila aktiviral več kot 7500 potencialnih kupcev - iPROM - Sporočilo za medije - Share

iPROM Konfigurator s številnimi funkcionalnostmi za napredno uporabniško izkušnjo

Oglasni koncept iPROM Konfigurator vključuje napredne funkcionalnosti, zasnovane za optimizacijo uporabniške izkušnje pred dejanskim testiranjem ali nakupom avtomobila. Z integracijo v interaktivno in vizualno bogato okolje oglasa omogoča uporabnikom personalizacijo vozila po lastnih preferencah, od izbire barve in oblike platišč do velikosti pnevmatik in možnosti raziskovanja zunanjosti in notranjosti s potencialnimi 360-stopinjskimi ogledi. S tem poenostavlja odločitveni proces, izboljšuje percepcijo blagovne znamke ter povečuje vključenost uporabnikov in spodbuja globljo povezanost z izbranim modelom vozila.

Implementacija iPROM Konfiguratorja v širok nabor iPROMovih naprednih oglasnih formatov je prinesla oprijemljive rezultate, ki odražajo 80-odstotno povečanje vključenosti uporabnikov v primerjavi s tradicionalnimi oglasnimi formati. Poleg tega je bil povprečen čas, preživet v interakciji z oglasom, za 38 odstotkov daljši od standardov v panogi, kar kaže na izboljšanje uporabniške izkušnje in večjo zavzetost potencialnih kupcev. iPROMov novi koncept izboljšuje učinkovitost oglaševalskih akcij in služi kot ključno orodje za premoščanje vrzeli med virtualno izkušnjo in fizičnim testiranjem vozila, kar dodatno krepi prodajni lijak.

Dodatne metrike za optimizacijo oglaševalske akcije

iPROMovi naročniki, ki uporabljajo iPROM Programmatic Platform, dostopajo do najnaprednejših oblik ciljanja in spremljajo vse klasične in napredne metrike, kot sta čas, ki ga posamezen uporabnik preživi izpostavljen oglasu, in čas, v katerem je oglas v vidnem polju uporabnika. V povezavi z novim konceptom pa iPROM naročnikom ponuja tudi dodatne metrike za optimizacijo oglaševalskih akcij, vključno s podatki o tem, kolikokrat je uporabnik po lastnih željah oblikoval vozilo, številom prikazov posamezne konfiguracije znotraj oglasa ter številom neposrednih odzivov na določene konfiguracijske možnosti v oglasnem formatu. Koncept je prvenstveno primeren za oglaševalske akcije, namenjene krepitvi prepoznavnosti blagovne znamke, omogoča pa tudi merjenje konverzij.

Dodatne metrike omogočajo oglaševalcem dragocene uvide v povpraševanje na trgu. S spremljanjem, kako uporabniki oblikujejo vozilo, katere barve, oblike platišč, velikosti pnevmatik in notranje opreme izberejo, iPROMovi naročniki bolje razumejo preference in vedenjske vzorce svojih ciljnih skupin. Ti podatki omogočajo tudi mikrosegmentacijo ciljnega občinstva, kar oglaševalcem pomaga, da svoje sporočilo natančneje prilagodijo specifičnim potrebam in zanimanjem posameznih segmentov občinstva. Te metrike tako prispevajo k učinkovitejšemu načrtovanju in izvedbi oglaševalskih strategij, ki so ključne za povečanje uspešnosti oglaševalskih akcij in izboljšanje prodajnih rezultatov.

Blagovna znamka Volkswagen iPROM Konfigurator uspešno uporabila v oglaševalski akciji za novi model vozila Novi T-Cross

Blagovna znamka Volkswagen je v okviru digitalne oglaševalske akcije za novi avtomobil Novi T-Cross uporabila koncept iPROM Konfigurator v naprednih oglasnih formatih ter z njim povečala vključenost uporabnikov in jih spodbudila k raziskovanju novega vozila Novi T-Cross že na oglasu. Rezultati akcije so prepričljivi: izvedenih je bilo več kot 3900 konfiguracij vozila neposredno prek oglasov; dodatno pa je 61 odstotkov obiskovalcev, ki so na spletno stran prišli prek oglasov, nadaljevalo z bolj podrobno konfiguracijo avtomobila. Med oglaševalsko akcijo je bilo skupno izvedenih še dodatnih 3700 konfiguracij.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja