Deli

Rdeča nit pravkar zaključenega zimsko-pomladnega semestra iPROM Akademije sta bila digitalno trženje in komuniciranje z uporabo digitalnih medijev. iPROM, ki je organizator izobraževalnih delavnic, bo z dobro sprejetimi delavnicami predvidoma nadaljeval jeseni.

Semester zimsko-pomladnega dela je odprl Rok Hrastnik iz iPROM-a, ki je predaval o internetni analitiki in prikazal, kako z njo povečati internetne poslovne učinke ter kako z njeno pomočjo sprejemati boljše poslovne odločitve. Miloš Suša in Simon Struna, oba prav tako iz iPROM-a, pa sta se osredotočila na prikazno oglaševanje ter predstavila številne kreativne in tehnološke možnosti, ki jih je treba pri tem upoštevati.

Hiter razvoj novih medijev in komunikacijskih kanalov v zadnjih letih omogoča podjetjem in blagovnim znamkam nove možnosti, priložnosti, večjo svobodo ustvarjanja in kreativnosti ter tudi številne odgovornosti in pričakovanja na drugi strani. Špela Dolinar iz agencije SMM je udeležence delavnice seznanila s tem, kako je mogoče s pomočjo družabnih omrežij učinkovito podkrepiti marketinške aktivnosti. Opozorila je predvsem na to, da gre pri marketingu znotraj družabnih omrežij za dialog, kjer imajo podjetja priložnost prisluhniti svojim potrošnikom. Svetovala je, naj se ne ustrašijo, tudi če kdaj dobijo kak negativen komentar, saj so ti lahko odlična priložnost za izboljšanje in razvoj bodisi izdelkov in storitev bodisi samega poslovanja.

Rok Hrastnik je nato na svoji drugi delavnici, namenjeni že prekaljenim analitičnim mačkom, predstavil napredne funkcionalnosti in poročila, ki jih omogoča program Google Analytics.

Semester je sklenila delavnica Jerneja Petrina iz Studia Moderna, na kateri je prikazal poti za pridobivanje novih in boljših kontaktov (lead generation), ki lahko pripeljejo do povečanja števila izvedenih nakupov.

»Zanimiva, aktualna predavanja z veliko praktičnimi vložki. Delavnice vodijo strokovno podkovani predavatelji, ki imajo praktične izkušnje s tem, kar govorijo. Skupine udeležencev niso prevelike, kar zelo pripomore k interaktivnosti. Tako odnesemo nekaj konkretnega novega znanja, ki je uporabno. Pa še stike navezujemo z ljudmi s svojega področja, izmenjujemo ideje in poglede na določeno tematiko. To so značilnosti delavnic, ki jih organizira iPROM v okviru iPROM Akademije. Pohvala organizatorju za delavnice. V naslednji sezoni se zagotovo vidimo!« je ob koncu tretje sezone povedal Andrej Jager, strokovni sodelavec za e-prodajne kanale iz Engrotuša.

Utrinki s srečanj pa so na voljo tukaj.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing