Deli

iPROM z nadgradnjo programske opreme iPROM Cloud še temeljiteje posega v internet stvari, in sicer na področje transporta. Posodobitev platforme omogoča centralizirano prikazovanje oglasnih sporočil in njihovo prilagajanje lokaciji ter drugim, za posameznega oglaševalca pomembnim parametrom v realnem času v vozilih z zaslonskimi terminali. V sodelovanju s podjetjem NET Informatika so vzpostavili platformo, ki omogoča oglaševanje v vozilih na šestih evropskih trgih, na katerih le-ta skupno opravijo skoraj milijon voženj mesečno.

V iPROM-u so prvo izmed načrtovanih rešitev za programatično oglaševanje na področju transporta vzpostavili v sodelovanju s podjetjem NET Informatika, ki je s produktom Net Cab vzpostavilo mednarodno dispečersko mrežo za vozne parke več kot 35 taksi družb na šestih trgih EU in Balkana; sodelovanje pa že širijo na dodatnih pet evropskih trgov. Integracija programske opreme iPROM Cloud v sistem njihovih tabličnih terminalov odpira novo platformo za programatično oglaševanje in centralizirano upravljanje komercialnih vsebin na 2990 digitalnih zaslonih taksijev po Evropi in Balkanu, kjer vsak mesec opravijo milijon voženj.

Dejan Jefim, direktor družbe NET Informatika, v sodelovanju z iPROM-om vidi veliko priložnosti: »Z vstopom v internet stvari smo naročnikom digitalnega oglaševanja ponudili novo platformo za inovativno trženjsko komuniciranje in programatičen zakup oglasnega prostora. iPROM-ova tehnologija omogoča upravljanje oglaševalskih akcij iz ene točke, s tem pa tudi sprotno analizo in primerjavo učinkovitosti oglaševanja znotraj interneta stvari z ostalimi aktivnostmi v digitalnih medijih.«

Živi mrtveci v ljubljanskih taksijih

Prvo aplikacijo digitalne kampanje v internet stvari so na iPROM-u izvedli za družbo Fox International Channels ob promociji sezone serije Živi mrtveci. S sistemom iPROM Cloud so potek kampanje nadzorovali z ene točke in digitalne oglase programatično prikazali v spletnem in mobilnem okolju, na terminalih taksijev in na kioskih za tiskanje podjetja Printbox.

Programaticno-oglasevanje-v-taksijih-iPROM-Press-02-2

Kot pojasnjuje Maks Oplotnik, marketing manager v družbi Fox International Channels, jih je k projektu pritegnila dinamika komunikacije, ki jo omogoča transportna panoga: »Oglaševanje nove sezone serije Živi mrtveci smo želeli povzdigniti na novo raven in uporabnike doseči ob pravem času na pravem mestu. Komunikacija z občinstvom v taksijih nam je omogočila nagovor v trenutku, ko so ti najbolj dovzetni za vsebino, kar je za industrijo zabave ključno.«

Tehnologija in vse več pametnih naprav, povezanih v digitalni ekosistem, danes v veliki meri že omogočajo prve uspešne oglaševalske projekte znotraj interneta stvari. Zaradi številnih priložnosti inovativnih nagovorov komunikacije so v iPROM-u mnenja, da se bodo v internet stvari v naslednjih letih usmerili vsi pomembnejši oglaševalci. »Za iPROM je standardizacija na področju izmenjave podatkov med napravami in s tem povezanih storitev za podporo trženju in komuniciranju s pomočjo naprav, povezanih v internet stvari, ena izmed strateških razvojnih prioritet,« meni Simon Cetin, partner v iPROM-u. Prvi pomembnejši mejnik znotraj interneta stvari so v podjetju zabeležili v letos spomladi, ko so tehnologijo za programatično oglaševanje iPROM Cloud uspešno povezali s samopostrežnimi kioski podjetja Printbox.

Oglaševanje na področju interneta stvari in primere iz praske bo iPROM kot platinasti partner dogodka predstavil na IoT konferenci 2016, ki bo potekala 25. novembra v Ljubljani v organizaciji študentov Fakultete za računalništvo in informatiko.


International Press Release: Programmatic Advertising in Taxi Vehicles (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja