Deli

LJUBLJANA, 11.5.2005 iPROM je predstavil nov format spletnega video oglasa, ki izkorišča prednosti vse širše uporabe širokopasovnih internetnih povezav. iPROMov novi format oglaševalcem nudi boljše možnosti za utrjevanje blagovnih znamk....

LJUBLJANA, 11.5.2005 iPROM je predstavil nov format spletnega video oglasa, ki izkorišča prednosti vse širše uporabe širokopasovnih internetnih povezav. iPROMov novi format oglaševalcem nudi boljše možnosti za utrjevanje blagovnih znamk. Njegova oblika je namreč zabavna in pritegne pozornost, uporaba takšnega formata pa spletnim oglaševalcem zagotavlja večjo učinkovitost. Format podpira vse oglasne površine spletnih medijev, ki so v okviru priporočil IAB, pri čemer s posebno tehnološko osnovo ustvarjalcem oglasov omogoča enostavno povezovanje video vsebine in neposredne komunikacije. Za doseganje optimalne uporabniške izkušnje oglasni strežnik iPROM AdServer predhodno preveri hitrost povezave, ki jo ima obiskovalec spletne strani, in oglas samodejno posreduje samo uporabnikom s širokopasovno povezavo.

“Video oglasni formati postajajo vse pomembnejši del spletnih trženjskih strategij, zato bo iPROM nadaljeval z razvojem novih tehnoloških rešitev za oglaševalce in agencije, saj jim želi zagotoviti vse prednosti ter sodobne možnosti oglaševanja s spletnimi oglasi,” je dejal Simon Cetin, direktor podjetja iPROM.

iPROMov novi video format nudi oglaševalcem prilagodljivo komponento Flash, s katero lahko dosežejo večji učinek svojih akcij. Uporabniki vidijo oglas najprej kot ozek napovednik znotraj klasične pasice, ki vzbuja pozornost na uporabniku prijazen način. Ko uporabnik z miško preide na oglas, se ta razširi, sinhronizira z velikostjo videa in prične s predvajanjem. Uporabniško interakcijo ob tem spodbuja tudi zvok, ki je del video oglasa. Oglas je moč videti v galeriji.

Glede na raziskavo Dynamic Logicove zbirke podatkov Market Norms imajo spletni video oglasi, ki uporabljajo tako zvok kot sliko, v primerjavi s klasičnimi spletnimi oglasi večji vpliv na prepoznavnost blagovne znamke, in to pri manjši pogostosti frekvence izpostavljanja. Rezultati raziskave, ki so jo ob koncu preteklega leta izvedli pri omenjenem podjetju, kažejo, da za isti učinek, kot ga ima na uporabnika spletnega medija enkraten prikaz video oglasa, potrebujemo več kot 16 prikazov klasične oglasne pasice s površino 468×60 slikovnih točk. Povzetek raziskave je na voljo na spletni strani
http://www.dynamiclogic.com/na/research/btc/beyond_the_click_dec2004.html .

“V iPROMu nudimo spletne video oglase različnih formatov, vključno s pretočnim videom. Novi format predstavlja prvo izmed iPROMovih novih nadgradenj, ki bodo v prihodnosti izkoriščale sodobne zmožnosti spletnega video oglaševanja,” je dodal Dejan Struna, direktor marketinga v podjetju iPROM.

iPROMove prihodnje tehnološke nadgradnje programske opreme za distribucijo in ciljanje s spletnimi oglasi bodo usmerjene predvsem v širjenje ustvarjalnih možnosti za agencije in druge snovalce oglasnega gradiva za oglaševanje na internetu. S tem bo iPROM oglaševalcem omogočil boljšo izrabo komunikacijskih prednosti večpredstavnih vsebin, snovalcem oglasov pa standardizirano tehnološko podlago za lažje uresničevanje svojih idej. Naročniki lahko z vsemi iPROMovi formati v kombinaciji s programsko opremo iPROM AdServer za optimalno izrabo oglaševalskih proračunov ciljajo po vseh najsodobnejših kriterijih spletne oglaševalske industrije, vključno s ciljanjem na osnovi vedenjskih vzorcev.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing