Deli

Peugeot Slovenija je v sodelovanju z iPROM-om izvedel digitalno oglaševalsko akcijo za Peugeot 308 in z rekordno, 30-odstotno konverzijo dosegel petkrat boljše rezultate, kot bi jih dosegel s klasičnim zakupom oglasnega prostora v digitalnih medijih.

Peugeot Slovenija je v sodelovanju z iPROM-om za predstavitev avtomobila Peugeot 308 pripravil digitalno oglaševalsko akcijo, v okviru katere so ciljni uporabniki spletnih medijev neposredno prek interaktivne igre spoznavali Peugeot i-Cockpit ter njegove prednosti. Cilja oglaševalske akcije sta bila gradnja prepoznavnosti novega vozila in povabilo na testno vožnjo. Nanjo se je prijavilo 1668 interesentov, od tega jih več kot tretjina razmišlja o nakupu novega avtomobila v naslednjih šestih mesecih. Z akcijo je bila dosežena rekordna, 30-odstotna konverzija pri kontaktiranih posameznikih za testne vožnje (pri prejšnji akciji za model Peugeot 208 27,6-odstotna), kar kaže na pomembnost programatičnega zakupa oglasnega prostora v digitalnih medijih, ki temelji na uporabi »big data« podatkov. Strojno učenje ob uporabi »big data« podatkov je ključno za uspeh na področju oglaševanja v digitalnih medijih.

Matej Kolar, vodja projektov v marketingu v podjetju Peugeot Slovenija, je ob še eni uspešno zaključeni digitalni oglaševalski akciji povedal: »Enako kot pri akciji za Peugeot 208 smo tudi pri tej uspešno uporabili napredne oblike zakupa medijskega prostora v digitalnih medijih in napredne, interaktivne oglase. Kontakti, ki smo jih pridobili v tej akciji, so v večini primerov kakovostni, kar potrjujejo tudi odzivi iz naše prodajne mreže. Natančno določen in nadzorovan proces obdelave pridobljenih kontaktov skozi različne točke stika pa nam omogoča prepoznavanje obetajočih strank in izboljšanje kakovosti potencialnih strank.«

Programatični zakup oglasnega prostora v digitalnih medijih, ki temelji na »big data« podatkih

Zakup digitalnih medijev, ki temelji na realnočasovni uporabi »big data« podatkov, je danes za naročnike strateškega pomena. S programsko opremo iPROM Cloud so v iPROM-u pri tokratni akciji poleg klasičnih vedenjskih vzorcev ciljnih skupin pri ciljanju vključili tudi podatke, pridobljene iz pretekle oglaševalske akcije za Peugeot Slovenija, in jih uporabili za ciljano posredovanje oglasov v tokratni oglaševalski akciji za Peugeot 308. S tem je iPROM izkoristek medijskih sredstev, namenjenih zakupu oglasnega prostora v digitalnih medijih, še izboljšal, saj so dosegli 30-odstotno konverzijo. V prejšnji akciji za model Peugeot 208 je bila konverzija 27,6-odstotna.

Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v podjetju iPROM, je ob tem povedal: »Pri spletnem oglaševanju je ključna strokovna uporaba programske opreme, ki nam omogoča pridobivanje in realnočasovno obdelavo podatkov za ciljano in personalizirano oglaševanje v digitalnih medijih. Gre za »pametno« digitalno oglaševanje, ki temelji na programski opremi za strojno učenje, brez katere danes praktično nimamo možnosti za racionalno izrabo oglaševalskega denarja, namenjenega digitalnim medijem.«

Profiliranje internetnih uporabnikov za namen razvoja digitalnega marketinga je po mnenju Ivanca zgolj en korak podjetij pri odkrivanju potenciala, ki ga nosijo v sebi »big data« podatki. »Uporaba spletnega profiliranja je praktično neomejena,« dodaja Ivanec. »Lahko se ga uporabi za neposredno trženje (npr. e-poštna akcija, ki se osredotoča na najbolj obetajoče potencialne kupce). Še ena možnost, ki obstaja, je prilagoditev spletne trgovine, ki bo temeljila na ciljnih profilih internetnih uporabnikov. Oglaševalcem svetujem, da shranjujejo bogate zaloge informacij o digitalnih potrošnikih, ki so jim takoj na voljo, in z njimi razvijajo zelo ciljno usmerjene oglaševalske akcije, ki bodo povečevale učinkovitost njihovega trženja.«

###

International Press Release: Peugeot Slovenija Uses Big Data to Achieve Record 30-Percent Conversion (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing