Deli

iPROM je z uporabo programske opreme za samodejni zakup medijskega prostora v oblaku iPROM Cloud v digitalnih medijih za Peugeot Slovenija izvedel oglaševalsko akcijo za avtomobil Peugeot 208 in...

Peugeot Slovenija je v sodelovanju z iPROM-om izvedel digitalno oglaševalsko akcijo za Peugeot 308 in z rekordno, 30-odstotno konverzijo dosegel petkrat boljše rezultate, kot bi jih dosegel s klasičnim zakupom oglasnega prostora v digitalnih medijih.

iPROM je z uporabo programske opreme za samodejni zakup medijskega prostora v oblaku iPROM Cloud v digitalnih medijih za Peugeot Slovenija izvedel oglaševalsko akcijo za avtomobil Peugeot 208 in ob razpoložljivem proračunu presegel vsa pričakovanja. Cilj akcije, ki je zajemala spletno igro v obliki sestavljanke, umeščeno znotraj naprednega oglasnega formata iPROM AdBreak™, je bil namreč pridobiti 300 interesentov za testno vožnjo z avtomobilom Peugeot 208, dejansko pa se je nanjo prijavilo več kot 900 ljudi.

S programsko opremo iPROM Cloud je iPROM ciljano posredoval oglasna sporočila uporabnikom spletnih medijev, izločil prekrivanje med mediji po dosegu, definiral optimalno frekvenco izpostavitve ter poskrbel za samodejno razporejanje medijskih sredstev med spletnimi mediji glede na odzivnost na oglasna sporočila v realnem času. Oglaševalska akcija je s pomočjo iPROM-ove rešitve sinhronizirano potekala v spletnih in mobilnih medijih.

Spletno sestavljanko pa so kot dopolnilo povezali tudi z družabnimi mediji in poleg naprednega formata uporabili tudi klasične spletne oglase. Ključna cilja akcije sta bila gradnja prepoznavnosti novega vozila in vabilo na testne vožnje v prodajne salone. Z vključevanjem uporabnikov z vsebino oglasa so v iPROM-u dodatno dvignili odzivnost oglasov in čas vpletenosti uporabnika.

Namesto pričakovanih 300 prijav na testno vožnjo so jih zabeležili kar 900

Cilj akcije je bil pridobiti 300 interesentov za testno vožnjo z novim modelom Peugeot 208. iPROM je ob razpoložljivem proračunu za spletno oglaševanje ta cilj močno presegel in pridobil prek 900 prijav. Od vseh uporabnikov, ki so v okviru spletne igre sestavljali notranjost modela Peugeot 208, jih je 95 odstotkov oddalo svoje podatke. Izmed kontaktiranih pa je vsak tretji tudi dejansko obiskal enega izmed Peugeotovih salonov in opravil testno vožnjo.

Kontrolni vzorec, s katerim je iPROM primerjal klasični »ročni« medijski zakup s samodejnim zakupom s programsko opremo iPROM Cloud, je ob nespremenjenih vloženih sredstvih na posameznega uporabnika in ob nespremenjenem naboru spletnih medijev, kjer je potekal medijskih zakup, prinesel 4-krat nižje rezultate kot zakup, izveden z rešitvijo iPROM Cloud.

»S kombinacijo naprednih oblik zakupa medijskega prostora v digitalnih medijih smo skupaj z iPROM-om uspešno združili glavna cilja naše akcije – predstavili smo glavne prednosti naše prodajne akcije in sam izdelek Peugeot 208. Doseženi rezultati akcije so bili zaradi visoke stopnje konverzije nad našimi pričakovanji,« je povedal Matej Kolar, vodja projektov v marketingu v podjetju Peugeot Slovenija.

»Kombinacija podatkov in iPROM-ove tehnologije za realnočasovno učenje, združena v rešitvi iPROM Cloud, našim naročnikom zagotavlja najbolj učinkovito orodje za doseganje ciljev na področju digitalnega oglaševanja na slovenskem trgu,« je nadpovprečni uspeh akcije za Peugeot 208 komentiral Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanju v iPROM-u. »Naši naročniki za svojo naložbo v zakup digitalnih medijev dobijo večjo donosnost le-te, ker kupujejo idealne izpostavitve oglasnih sporočil, ki prinašajo večjo verjetnost vpletenosti posameznika z blagovno znamko in večjo verjetnost za neposredni odziv. Z iPROM-ovo tehnologijo je vsak posamezni prikaz oglasnega sporočila v digitalnih medijih bolj dragocen.«

###

International Press Release: Peugeot Slovenia with iPROM Cloud Solution Exceeded Expectations (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna slovenska agencija, specializirana za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljamo, organiziramo in izvajamo digitalne akcije, ki prinašajo merljive in dokazljive rezultate. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

Naše rešitve zagotavljajo dokazljivo najboljšo porabo medijskih sredstev, ne glede na parametre uspešnosti, in to je eden izmed razlogov, zakaj smo danes vodilna spletna medijska agencija na trgu. Smo visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. Stalno vlaganje v razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Samostojna strokovna sodelavka za korporativno komuniciranje