Deli

Podjetje ValueClick je največji svetovni ponudnik rešitev za spletno oglaševanje, plačano po učinku. Ta model je v letu 2001 doživel svojo globalno uveljavitev, prevzem vodilnega položaja na Japonskem pa pomeni tudi dokončno potrditev vrednosti in učinkovitosti tega modela spletnega
oglaševanja. Po podatkih raziskovalnega podjetja Nielsen/Netratings ima Japonska največje število aktivnih uporabnikov interneta v Aziji. Po velikosti je z 19 milijoni aktivnih polnoletnih uporabnikov prav tako tudi druga internetna populacija na svetu, takoj za ZDA.

Analitiki predvidevajo, da bo japonski spletni oglaševalski trg do leta 2004 zrasel do predvidoma 2 milijard USD. Celotni svetovni dohodek od spletnega oglaševanja pa se bo po napovedih raziskovalne hiše Jupiter Communications do leta 2005 povečal za več kot štirikrat – s 5 milijard USD v letu 2000 na 16,5 milijarde USD leta 2005. Podjetje Forrester Research napoveduje, da bo do leta 2003 okoli 83 odstotkov spletnega oglaševalskega denarja, investiranega v model oglaševanja, plačanega po učinku, oziroma hibridnih modelov cene na klik in cene na ogled.

O podjetju iPROM:
Podjetje iPROM d.o.o. je nastalo marca leta 1999. V začetku naslednjega leta je ustanovilo prvo slovensko spletno oglaševalsko mrežo Central IPROM. Danes podjetje iPROM zakupuje in trži oglasni prostor na preko 240-ih kakovostnih slovenskih spletnih straneh. Na podočju spletnega oglaševanja sodelujejo s podjetji: Debitel, Gambit Trade, Bofex – BigBang, Dom Müller, Quantum, Tobačna Ljubljana, Renault, Neckermann, Brest, Hrvaško podjetje Emporion, Krka, Carantania Film in drugimi.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing