Deli

V Sloveniji smo lansko leto za oglaševanje na spletu porabili zgolj 130 milijonov tolarjev ali približno pičlega pol odstotka celotnega plačanega oglaševalskega kolača. Slab posel ali priložnost za uspeh? Primerjava slovenskega spletnega oglaševalskega kolača s tujino kaže, da je novi medij pri nas še popolnoma neizkoriščen. V svetu za oglaševanje na spletu porabijo precej večji del denarja: prevedeno na domače številke od 600 do 1300 milijonov tolarjev. V iPROMu in Menea so prepričani, da ni nobenega razloga za dvome, ali bomo tudi pri nas sledili trendom. Število domačih uporabnikov spleta hitro raste. Gre za medij, kateremu posvečamo vse več svojega časa. Na spletu se zadržujejo uporabniki z nadpovprečnim standardom in nenazadnje gre za interaktiven medij, ki je postal nepogrešljiv del vsakega sodobnega oglaševalskega načrta.

V iPROMu po treh letih od ustanovitve podjetja sklenitev svojega največjega posla doslej sprejemajo kot potrditev pravilnosti njihove usmeritve obenem pa kot priložnost za širitev svojega poslovanja. V dveh letih od predstavitve prve slovenske spletne oglaševalske mreže so organizirali preko 160 oglaševalskih akcij za 39 naročnikov med njimi več odmevnih za oglaševalce kot so Gambit trade, EnaA, Dom Muller, Big Bang, Rec Rec, Tehnika net, Hrvaško podjetje Emporion in druge. S pomočjo lastne programske opreme za vodenje spletnih oglaševalskih akcij ter neprestanim vključevanjem novih ponudnikov oglasnega prostora omrežje iPROM Central danes združuje v svoji bazi preko 270 kakovostnih slovenskih spletnih strani. V prihodnosti se bo iPROM posvečal predvsem razvoju oglasnega strežnika iPROM Central Server. Z novimi tehnologijami in postopnim uvajanjem novih standardnih formatov spletnih oglasov bo iPROM zagotavljal oglaševalcem še hitrejšo pot do rezultatov ponudnikom oglasnega prostora pa večje prihodke.

Podjetje Menea je začelo kot internetni trgovski center ter vzpostavilo neposredno komunikacijo s praktično vsemi domačimi ponudniki vsebine na spletu in spletnimi trgovci. V centru za pospeševanje spletnega trgovanja www.menea.si je zbrana ponudba vseh slovenskih trgovcev na enem mestu, tako da www.menea.si predstavlja najobsežnejši pregled domače ponudbe in odlično izhodišče za začetek nakupov. V centru spremljajo več kot 700 spletnih naslovov z informacijami o prodajnih izdelkih, od tega lahko na približno 200 naslovih tudi izvedemo elektronski nakup. V sodelovanju s podjetjem iPROM želijo svojim partnerjem približati možnost oglaševanja na spletu oziroma vzpostaviti neposredno povezavo med ponudniki oglaševalskega prostora in oglaševalci ter se uveljaviti kot ena prvih spletnih oglaševalskih agencij pri nas.

Dodatne informacije:

Nataša Česenj
Poslovna sekretarka
Gambit trade d.o.o.
Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana
tel.: 01 43 75 425
Natasa.Cesenj@gambit.si
www.gambit.si
Simon Cetin
Direktor
iPROM d.o.o.
Ivice Pirjevčeve 16, 1000 Ljubljana
tel.: 01 51 10 784
simon@iprom.si
www.centraliprom.com
Aljoša Domijan
Prokurist
Gambit trade d.o.o.
Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana
tel.: 01 43 75 425
ADomijan@gambit.si
www.gambit.si

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing