Deli

LJUBLJANA, 12.7.2007    Podjetje iPROM je kot izvirno avtorsko delo, skupaj s programsko opremo, zavarovalo nov oglaševalski koncept spletnega oglaševanja “Ohranjevalnik zaslona”. iPROM je sočasno zaščitil tudi znamko Screensaver AD in napovedal nadaljnje zavarovanje znamke na tujih trgih. Povsem nov in izviren spletni oglaševalski format “Ohranjevalnik zaslona”, namenjen inovativnemu oglasnemu komuniciranju z uporabniki spletnih medijev, je podjetje prvič predstavilo konec lanskega leta. Gre za novost na globalnem trgu, namenjen pa je predvsem naročnikom, ki želijo dolgoročno utrjevati svojo prepoznavnost med uporabniki interneta. V celoti so ga razvili v podjetju iPROM.

iPROM je oglaševalski koncept “Ohranjevalnik zaslona” skupaj s programsko opremo zavaroval kot izvirno avtorsko delo z vpisom v register avtorskih del. iPROM se je za pravno zaščito in utrditev avtorstva svojega izvirnega oglaševalskega koncepta odločil zaradi preglednejšega in varnejšega ponujanja nove oglaševalske storitve vsem uporabnikom (agencijam, oglaševalcem in medijem).

iPROM kot izključni imetnik intelektualne lastnine, povezane z novim oglasnim formatom “Ohranjevalnik zaslona”, načrtuje nadaljnje pravno zavarovanje avtorstva in znamke Screensaver AD. To bo storil predvsem z namenom širitve na tuje trge in povezovanja z zainteresiranimi podjetji s področja oglaševanja, ki jih zanima pridobitev licenčnih pravic uporabe novega oglaševalskega izdelka v sklopu programskih rešitev za izvedbo in nadzor oglaševalskih akcij na spletnih medijih iPROM AdServer.

“Ohranjevalnik zaslona” je povsem nov koncept spletnega oglaševanja, ki oglaševalcem omogoča inovativno obliko komuniciranja z uporabniki interneta, spletnim medijem pa pestrejšo ponudbo in povečanje oglasnih prihodkov. S pomočjo programske rešitve iPROM AdServer ga je mogoče servirati po vseh sodobnih parametrih za ciljanje.

Oglas “Ohranjevalnik zaslona” se vklopi, ko je uporabnik na spletnem mediju dlje časa nedejaven oziroma ko ima uporabnik brskalnik na tem mediju v neaktivnem oknu. Pri tem je mogoče določiti, po kolikšnem času neaktivnosti uporabnika se oglas prikaže in po kolikšnem času, ko je uporabnik ponovno aktiven, izgine. iPROMOV zavarovan oglaševalski koncept “Ohranjevalnik zaslona” vključuje kateri koli format, ki ga podpirajo spletni brskalniki.

iPROM za oglaševalske akcije, izvedene z omenjenim formatom, s pomočjo programske opreme iPROM AdServer zagotavlja vsa standardizirana poročila o poteku akcije, ki vključujejo skupni doseg akcije, število izpostavitev posameznemu uporabniku, neposredno odzivnost, število ogledov videa pri video različici “ohranjevalnika zaslona” in druga poročila v skladu s standardi organizacije IAB.

Format “Ohranjevalnik zaslona” so v svoje spletne oglaševalske akcije prek svojih medijskih agencij že vključili naročniki Renault Nissan Slovenija, Hypo Group Alpe Adria, Coca Cola HBC Slovenija, Toyota Adria, Volksbank – Ljudska banka, AMIS družba za telekomunikacije in Mercator.

Naročniki s formatom “Ohranjevalnik zaslona” poleg nadpovprečne opaznosti dosegajo tudi do 20-odstotno direktno odzivnost, s tem pa se ta oglaševalski koncept uvršča v sam vrh direktne odzivnosti na področju spletnih oglaševalskih akcij.

Primeri do sedaj izvedenih akcij so vidni na naslovu www.iprom.si/screensaverad.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing