Deli

iPROM je tehnološko rešitev iPROM Cloud nadgradil z modulom preddražbe (ang. Header bidding) in tako vzpostavil eno izmed najučinkovitejših infrastruktur za digitalno oglaševanje na trgu. Najzahtevnejšim naročnikom vseh velikosti odslej ponuja enotno platformo za najučinkovitejši dostop do premijskega oglasnega inventarja z edinstvenimi možnostmi doseganja ciljnih skupin na vseh svetovnih trgih.

iPROM z novo tehnološko platformo za svetovni zakup premijskega oglasnega inventarja - iPROM - Press

Model preddražbe je enovita metoda trgovanja z oglasnim prostorom v realnem času, na osnovi katere se lahko za oglasni inventar prek različnih platform neodvisno potegujejo vsi potencialni naročniki oglaševanja hkrati. S to integracijo iPROM svojim naročnikom odslej v eni točki in na enotni osnovi omogoča dostop do najkakovostnejših oglasnih pozicij na več kot 80 odstotkih digitalnih medijev na svetu. Proces integracije je potekal od začetka leta 2017, razvoj modula pa temelji na smernicah organizacije Prebid.org.

»Razvoj svetovnega programatičnega ekosistema v zadnjih letih doživlja bliskovit vzpon in to je razlog, da smo lahko pridobljeno znanje in bogate izkušnje na tem področju akumulirali v nišno visokotehnološko rešitev, s katero odgovarjamo na potrebe trga. Zaradi možnosti uporabe odprtokodne rešitve, v okviru katere lahko oglaševalska platforma začne z dodajanjem svoje kode, je Prebid.js danes najpogosteje uporabljena platforma za preddražbo, sam ekosistem pa podpira več kot 200 oglaševalskih platform. Sistem preddražbe je tudi jasen odgovor digitalnih medijev na trend prevladujočega položaja peščice svetovnih igralcev na področju digitalnega oglaševanja in odpravlja zaprtost monopolnih platform,« pojasnjuje integracijo novega modula v rešitev iPROM Cloud Simon Struna, specialist za programatični ekosistem v iPROMu.

iPROM na zemljevidu svetovnih ponudnikov oglasnega prostora - iPROM - PRESS

Doseg visokokakovostnega oglasnega prostora v digitalnih medijih – globalno

Integracija preddražbe v iPROM Cloud odslej naročnikom oglaševanja omogoča popoln pregled nad razpoložljivostjo oglasnega prostora v digitalnih medijih na globalnem trgu. To ustvarja edinstveno priložnost za boljše razumevanje dosega izbranih ciljnih skupin, dosegljivih prek visokokakovostnih oglasnih pozicij. Na ta način lahko oglaševalci učinkovito razširijo doseg svojih oglaševalskih akcij in dosežejo širše ciljno občinstvo, kar je še posebej pomembno pri mednarodnih oglaševalskih akcijah, hkrati pa je to tudi velika prednost pri doseganju nišnih ciljnih skupin.

Boljši izkoristek medijskih sredstev

Oglaševalci imajo z novim modulom možnost vpogleda v celoten oglasni inventar še pred začetkom dražbe, saj se ta začne, preden se naloži spletna stran digitalnega medija. To naročniku oglaševanja zagotavlja možnost boljšega pozicioniranja oglasa, založniku pa boljši izkoristek oglasnih površin, saj se zanje v procesu realnočasovne licitacije neposredno, transparentno in neodvisno potegujejo vsi oglaševalci hkrati.

»Tovrsten način zakupa je izredno učinkovit za oglaševalce in bolj donosen za spletne založnike. Oglaševalcem ta rešitev zagotavlja enovit dostop do premijskega inventarja svetovnih oglaševalskih tržnic in do dvakrat boljši izkoristek medijskih sredstev. Spletnim založnikom lahko integracija preddražbe z naslova prihodkov ob nespremenjenih proračunih oglaševalca prinaša tudi do trikrat višje donose, kot bi jih bili deležni prek obstoječih prodajnih kanalov. Z založniškega vidika je to tako, kot da v jati rib namesto z enim lovite z več deset trnki – ulov bo gotovo bistveno boljši. Zelo podobno je na oglaševalskih platformah, kjer morate biti za uspeh ob pravem času na pravi platformi,« še dodaja Struna.

Avtomatizirano in transparentno oglaševanje

Zakup oglasnega prostora v digitalnih medijih prek tehnologije iPROM Cloud poteka na vseh trgih centralizirano in v eni točki združuje najsodobnejše oblike ciljanja.

»Novost bo na strani založnikov in oglaševalcev utrdila uporabo programatičnega načina zakupa oglasnega prostora v digitalnih medijih, obojim pa omogočila predvsem bolj učinkovito delovanje. Preddražba skupaj z mehanizmi, kot sta ads.txt in sellers.json, dviga zaupanje in povečuje transparentnost, kar botruje temu, da programatični medijski zakup dokončno postaja primarna oblika upravljanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih,« zaključuje Struna.

Nov način zakupa oglasnega prostora v digitalnih medijih je trenutno na voljo iPROMovim pogodbenim partnerjem, v prihodnosti pa iPROM načrtuje javni dostop do uporabniškega vmesnika, vključno s povezavo API za napredne naročnike.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja