Deli

Družba iPROM je nadgradila tehnologijo iPROM Cloud z naprednim algoritmom za semantično ciljanje, zasnovanim za učinkovitejše iskanje stičnih točk med vsebino spletnih strani in vsebino oglasov. Nova generacija semantičnega ciljanja z uporabo umetne inteligence oglaševalcem omogoča boljše povezovanje vsebine oglasnih sporočil z vsebino digitalnih medijev, zagotavlja višjo raven relevantnosti in varnosti blagovne znamke ter izboljšanje rezultatov oglaševalskih akcij.

iPROM z novo generacijo semantičnega ciljanja, podprtega z globokim učenjem - iPROM - Sporočilo za medije - Share

Novo jedro rešitve je prilagojeno jezikovnim področjem srednje in vzhodne Evrope ter predstavlja eno izmed prvih tovrstnih rešitev, namenjenih oglaševalcem, ki posegajo v ta geografska območja.

»S semantičnim ciljanjem uporabimo poglobljeno razumevanje vsebine spletnih strani, ki smo ga pridobili s tehnologijo obdelave naravnega jezika in globokim učenjem, za učinkovitejše umeščanje oglasov ob sorodne vsebine v mediju. Oglasi tako postanejo del vsebine, so naravnejši, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in tako boljše odzive pri uporabnikih,« pojasnjuje Tomaž Tomšič, vodja oddelka iPROM Labs. »Hkrati pa algoritem semantičnega ciljanja prepozna potencialno škodljivo vsebino, jo izloči iz ciljanja in s tem varuje ugled blagovne znamke,« dodaja Tomšič.

Nadgrajeno semantično ciljanje za večjo dovzetnost uporabnikov na oglasna sporočila

Novo iPROMovo jedro za semantično ciljanje temelji na analizi vsebine spletnih dokumentov, ki uporablja globoko učenje in analizo naravnega jezika (Natural Language Processing – NLP). Ta način obdelave besedil zagotavlja prepoznavanje besed in razmerja med njimi, s tem pa ponuja globlji vpogled v pomen vsebin, objavljenih znotraj samih digitalnih medijev.

Algoritem za ciljanje v nadaljevanju išče stične točke med vsebino oglasa in vsebino, objavljeno v digitalnem mediju, oglasni strežnik pa na osnovi tega prikazuje za uporabnika relevantno oglasno vsebino.

Umeščanje oglasov ob povezano oziroma sorodno vsebino v digitalnih medijih zagotavlja večjo pozornost in večjo odzivnost uporabnikov.

Zagotavljanje najvišjih standardov varnosti blagovne znamke

Kombinacija različnih metod ciljanja znotraj rešitve iPROM Cloud omogoča doseganje uporabnika z oglasno vsebino na pravem mestu, ko je ta zanjo dovzeten, blagovnim znamkam pa nudi nadzor nad vsebino, ob kateri se njihovi oglasi prikazujejo, kar zagotavlja najvišje standarde na področju varnosti blagovne znamke z vidika ugleda.

iPROM tehnologije za semantično ciljanje razvija že od leta 2012. Novo jedro združuje skupek nadgradenj, ki jih je iPROM na tem področju integriral v preteklih dveh letih s poudarkom na jezikovnih področjih, namenjenih trgom srednje in vzhodne Evrope. Semantično ciljanje glede na posamezne cilje oglaševalskih akcij v iPROMu standardno dopolnjujejo še z naprednim vedenjskim ciljanjem in tehnologijami, ki zagotavljajo prikazovanje komercialnih vsebin na podlagi javno dostopnih podatkov oz. podatkov tretjih strank (npr. vremenski podatki, stanje na borzi, različni vozni redi, razmere na cestah itd.).

»V digitalnem oglaševanju je natančno ciljanje ključno. iPROM z nadgradnjo jedra za semantično ciljanje v kombinaciji z drugimi rešitvami za napredno doseganje ciljnih skupin blagovnim znamkam omogoča, da javnost nagovarjajo s še relevantnejšimi sporočili in utrjujejo ugled na dolgi rok,« zaključuje Tomšič.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja