Deli

»Povečanju števila prikazanih oglasov s spletno oglaševalsko mrežo iPROM Central botruje zakup oglasnih zmogljivosti na nekaterih večjih slovenskih spletnih medijih ter povečanje števila mesečnih uporabnikov interneta v Sloveniji,« je pojasnil Simon Cetin, direktor podjetja iPROM.

Povprečno razmerje med prikazi in kliki je v letu 2002 znašalo 0,25 odstotka, kar je za več kot polovico manj kot v prejšnjem letu. »Padec stopnje klikov pripisujemo vstopu tradicionalnih oglaševalcev, ki so nastopili predvsem z »image« oglaševalskimi akcijami, daljšemu obdobju trajanja nekaterih spletnih oglaševalskih akcij, deloma pa je za ta padec kriva tudi že precejšnja zasičenost slovenskega spleta s klasičnimi spletnimi oglasi,« je dejal Cetin. V letu 2002 so bile oglasne zmogljivosti omrežja iPROM Central zasedene povprečno 12,7-odstotno, pri čemer je oglasni strežnik iPROM Central povprečno izvedel 4,69 zahtevka na sekundo.

V iPROMu bodo v letu 2003 kljub zadovoljivim oglasnim zmogljivostim ter dosegu, ki omrežje iPROM Central uvršča med največje slovenske spletne oglaševalske medije, ohranili konstantno širitev mreže. »V letu 2003 se nameravamo med drugim posvetiti predvsem novim tehnologijam za spletno oglaševanje, ki jih narekujejo svetovni trendi. Na tem področju izstopa prva slovenska multimedijska spletna oglaševalska platforma Media iPROM, s katero vodilnim slovenskim medijem z uvajanjem novih oglasnih površin omogočamo povečanje prihodkov ter nudimo pogoje, da oglaševalcem ponudijo najmodernejše pristope za utrjevanje blagovnih znamk na spletu. iPROM je z omenjeno storitvijo, predstavljeno v preteklem letu, postal tudi podjetje z najširšo ponudbo spletnih oglaševalskih storitev v Sloveniji,« je še dodal Cetin.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing