Deli

iPROM z novim oglasnim formatom premika mejnike med učinkovitostjo, inovativnostjo in uporabniško izkušnjo.

AdBreak™ je inovativen in tehnološko dovršen koncept za oglaševanje v digitalnih medijih, ki oglaševalcu zagotavlja nadpovprečno opaznost in edinstveno pozicioniranje, združeno z zabavno in zanimivo uporabniško izkušnjo njegove ciljne skupine. Format AdBreak™ je novost na oglaševalskem trgu in prinaša svežino v digitalni medijski prostor. Prvi rezultati so odlični, oglaševalci pa navdušeni. Format AdBreak™ so v iPROM-u skupaj s programsko opremo kot izvirno avtorsko delo in inovativno industrijsko lastnino zavarovali pri pristojnih uradih, obenem pa vložili znamko AdBreak™ v postopek registracije.

»Veliko stvari, ki jih danes razvijamo, je v primerjavi z nekoč standardnim oglasom 300×250 zelo inovativnih,« je povedal Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v iPROM-u. »Blagovne znamke, ki si želijo doseči interakcijo s potrošniki in želijo v digitalnih medijih izstopati iz povprečja, danes potrebujejo inovativne pristope in strokovno implementacijo rešitev, ki delujejo brezhibno. Naše temeljno poslanstvo je, da svojim naročnikom pri uvajanju digitalnega oglaševanja v svoje strategije stojimo trdno ob strani in jim pomagamo iskati priložnosti, s katerimi bo njihova pot do ciljev bližja in hitrejša,« je ob tem še dodal Ivanec.

Rezultati odlični, oglaševalci navdušeni

Format AdBreak™ so v svoje aktivnosti oglaševanja v digitalnih medijih že vključili naročniki, kot so Škoda, Loterija Slovenije, Petrol, Peugeot, Tušmobil, Panvita, NLB, Hyundai in Lisca. Lisca in Peugeot Slovenija sta bila med prvimi naročniki, ki sta AdBreak™ uporabila v svojih oglaševalskih akcijah »Lov na modrček« oziroma novi Peugeot 308. Lisca je s tem formatom dosegla 21-odstotno neposredno odzivnost, Peugeot pa je pri zbiranju testnih voženj s kombinacijo formata AdBreak™ in programske opreme iPROM Cloud med vsemi uporabljenimi kanali in formati (tekstovni oglasi, klasični prikazni oglasi) dosegel najnižji strošek za posamezno prijavo na testno vožnjo.

Delovanje formata AdBreak™

Novi format je nastal na osnovi podatkov, pridobljenih z več kot 650 izvedenimi akcijami z naprednimi oglasnimi formati v zadnjih dveh letih in je odgovor na trende v oglaševanju v digitalnih medijih. iPROM je format AdBreak™ skupaj s programsko opremo kot izvirno avtorsko delo in inovativno industrijsko lastnino zavaroval pri pristojnih uradih, obenem pa vložil znamko AdBreak™ v postopek registracije.

AdBreak™ predstavlja novo generacijo formatov za oglaševanje v digitalnih medijih. Združljiv je z vsemi spletnimi brskalniki in digitalnimi mediji ter deluje v povezavi z mobilnimi platformami iOS, Android in Symbian.

Oglas se prikaže ob uporabnikovi interakciji s spletno vsebino ali ob vstopu na spletno stran po vnaprej določenemu časovnemu zamiku. Format omogoča preprosto uporabo poljubnega števila statičnih in dinamičnih elementov. Ti so lahko poljubnih dimenzij in tipov (denimo slika, video, flash, HTML5, iFrame). AdBreak™ obenem omogoča enostavno implementacijo video predvajalnika s popolno funkcionalnostjo predvajanja.

AdBreak™ – nove možnosti ustvarjanja za agencije

V povezavi z novim formatom posebna iPROM-ova ekipa zagotavlja strokovno podporo agencijam pri produkciji oglasnega gradiva – od podpore pri kreativni rabi tehnologije do končne izvedbe. iPROM spletnim produkcijskim ekipam poleg tega nudi močno podporo pri odločanju na osnovi uporabe obsežnih podatkovnih zbirk, pridobljenih z interakcijsko analitiko oglasnih sporočil.

Programska oprema za doseganje ciljne skupine ob pravem času na pravi napravi

V povezavi s programsko opremo iPROM Cloud se naročniki lahko poslužujejo vseh najsodobnejših oblik ciljanja za boljši izkoristek svojih medijskih sredstev (tehnološko, vedenjsko, kontekstualno ciljanje itd.). Programska oprema iPROM Cloud omogoča poleg tega hkratno oglaševanje in ciljanje na več napravah hkrati, s čimer zagotavlja celostno rešitev za naročnike, ki želijo izkoristiti vse prednosti ciljanja na več napravah hkrati, v povezavi s premium oglasnim formatom.

Nov oglasni format predstavlja nadaljevanje iPROM-ovega uveljavljanja inovativnih, naprednih in interaktivnih oglasnih formatov v slovenski digitalni medijski prostor.

Statistični paket

iPROM v povezavi s formatom AdBreak™ zagotavlja močan statistični paket, ki poleg standardnih »executive overview« statistik ponuja še poročila o prednastavljenih konverzijah, interakcijah z elementi znotraj posameznega oglasa, poleg tega pa vključuje najnovejši video statistični paket, ki ga je iPROM predstavil februarja letos.

###

International Press Release: iPROM Officially Launches the New AdBreak™ Advertising Format (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna slovenska agencija, specializirana za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljamo, organiziramo in izvajamo digitalne akcije, ki prinašajo merljive in dokazljive rezultate. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

Naše rešitve zagotavljajo dokazljivo najboljšo porabo medijskih sredstev, ne glede na parametre uspešnosti, in to je eden izmed razlogov, zakaj smo danes vodilna spletna medijska agencija na trgu. Smo visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. Stalno vlaganje v razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Samostojna strokovna sodelavka za korporativno komuniciranje