Deli

iPROM je svojo infrastrukturo za oglaševanje v digitalnih medijih nadgradil z dnevnikom sprememb in bloki transakcij, ki temeljijo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Nova iPROMova rešitev zagotavlja unikaten digitalni odtis oglasa, ki v distribucijo komercialnih vsebin vnaša večjo transparentnost.

iPROM s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov za večjo transparentnost v digitalnem oglaševanju - iPROM - Sporočilo za medije

iPROMov Dnevnik sprememb in transakcij je odprtokoden, kriptiran dnevnik, ki poenostavlja, standardizira in decentralizira proces transakcij oglasov v digitalnih medijih. Nova rešitev zagotavlja večjo transparentnost in celostno sledljivost distribucije komercialnih vsebin v digitalnem oglaševalskem ekosistemu.

iPROMova inovacija, ki deluje na tehnologiji zasebnega veriženja podatkovnih blokov, omogoča transparentno spremljanje realizacije in optimizacije oglaševalskih akcij. iPROM s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov v digitalno oglaševanje vnaša trajno in transparentno sledljivost spletnih oglasov ter lažje in hitrejše trgovanje z oglasnim inventarjem.

Nov standard na področju transparentnosti v digitalnem oglaševalskem ekosistemu

iPROM Dnevnik sprememb in transakcij naročnikom oglaševanja zagotavlja nadzor nad dobavno verigo, ki z uporabo nove iPROMove tehnologije postane popolnoma transparentna. Podatki, ki se navezujejo na oglaševalske akcije v digitalnih medijih, se nahajajo v verižnih podatkovnih blokih, postavljenih na verigi iPROM Blockchain, kjer so trajno shranjeni kot nespremenljiv zapis, obenem pa so enkriptirani.

»Uporaba tehnologije veriženja podatkovnih blokov na področju Ad Tech rešitev zaradi številnih dejavnikov, povezanih predvsem s hitrostjo in z obdelavo podatkov v realnem času, danes predstavlja velik izziv. Toda po več kot dvajsetih letih izkušenj na področju razvoja tehnologij za digitalno oglaševanje verjamemo, da lahko rešitve, ki smo jih razvili doslej, prinesejo paradigmatične spremembe v načinu trgovanja z medijskim prostorom v prihodnosti. Nov način dela, ki ga v različici beta uvajamo v poslovanje, ima velik potencial, da strateško spremeni digitalno oglaševalsko industrijo, dolgoročno pa v digitalne medije preusmeri še več medijskih sredstev,« je ob tem povedal Tomaž Tomšič, vodja ekipe iPROM Labs.

Digitalni oglaševalski ekosistem je danes osnovan na zapletenih dobavnih verigah, ki vključujejo velike količine podatkov. V preteklosti preprosta dobavna veriga med oglaševalcem in ponudnikom oglasnega prostora vključuje danes številne platforme in agregatorje. iPROM z Dnevnikom sprememb in transakcij ustvarja pogoje za transparentno prikazovanje poti oglasa v digitalnem oglaševalskem ekosistemu.

V prihodnosti nadgradnje s širšim naborom potrjevalcev transakcij

V prihodnosti namerava podjetje iPROM Dnevnik sprememb in transakcij nadgraditi v širšo verigo, v katero bo dodalo nove potrjevalce transakcij, predvsem večje neodvisne medije ter inštitucije, odgovorne za verifikacijo transakcij na Blockchain tehnologiji.

Prav tako bo iPROM Blockchain v prihodnosti beležil še več relevantnih dogodkov v okviru oglaševalske akcije, s čimer bodo naročniki dobili popolnoma transparenten pregled nad izvedbo in učinkovitostjo oglaševalskih akcij v digitalnih medijih.

Nove tehnologije, ki jih razvija iPROM, dajejo naročnikom oglaševanja moč, da lahko v vsakem trenutku preverijo vse ključne podatke o izvajanju oglasnih akcij na digitalnih medijih, vključno z denarnimi tokovi med različnimi akterji, s tem pa bolje ovrednotijo svoje naložbe v digitalno oglaševanje.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing