Deli

iPROM-ova rešitev SafeMetric™, namenjena varni in zakonsko ustrezni uporabi spletne analitike brez vplivov na relevantnost pridobljenih podatkov o spletni obiskanosti, odobrena s strani Informacijskega pooblaščenca.

iPROM-ova rešitev SafeMetric™ podjetjem omogoča nemoteno spremljanje spletne analitike z zunanjimi ponudniki analitičnih rešitev (Google Analytics, Kissmetrics, Clicky in drugi) v skladu z novimi zahtevami Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) brez vplivov na relevantnost pridobljenih podatkov o spletni obiskanosti. Februarja letos je Informacijski pooblaščenec zaradi domnevnega neupoštevanja določb 157. člena ZEKom-1, ki govori o uporabi piškotkov na spletnih straneh, prejel prijavo zoper družbo Petrol in opravil inšpekcijski pregled. Po inšpekcijskem pregledu je bilo ugotovljeno, da največja slovenska energetska družba, ki za z zakonom skladno spremljanje spletne analitike uporablja rešitev SafeMetric™, ni storila očitane ji kršitve zakona.

Petrol je v svoji obrazložitvi Informacijskemu pooblaščencu med drugim pojasnil, da z uporabo rešitve SafeMetric™ anonimizira naslove IP in zunanjim ponudnikom analitike onemogoča sledenje uporabnikov prek drugih spletnih strani. Informacijski pooblaščenec je v inšpekcijskem nadzoru ugotovil, da navedbe držijo, zato je izdal odločbo, v kateri je ustavil postopek inšpekcijskega nadzora proti Petrolu.

»Rešitev SafeMetric™ zagotavlja anonimizacijo podatkov uporabnikov interneta. Na ta način zadoščamo novim zahtevam Zakona o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati 15. junija lani, ter priporočilom glede uporabe piškotkov in zasebnosti na internetu, obenem pa ne izgubljamo pomembnih podatkov o obiskovalcih našega spletnega mesta,« je povedal Klemen Geršak, vodja tržnih raziskav in digitalnega marketinga v Petrolu. »Kakovostna spletna analitika je za uspešno poslovanje podjetja na trgu danes ključna. Z uporabo iPROM-ove rešitve so analize naših dejavnosti na internetu še naprej natančne, saj ne izgubljamo podatkov pomembnega dela naših obiskovalcev.«

»Če podjetje na svojih spletnih straneh uporablja zunanje ponudnike spletne analitike in ima urejeno privoljenje uporabnikov glede rabe piškotkov v skladu z zakonom, izgubi v povprečju od 45 do 80 odstotkov zabeleženega obiska, s tem pa ključne kazalnike uspešnosti poslovanja na internetu,« pravi Lucie Pokorna, strokovni vodja za strateško internetno svetovanje v podjetju iPROM. »Z uporabo rešitve SafeMetric™ naročniki ohranijo 100-odstotno relevantnost metrik in s tem konkurenčno prednost. Podjetja z uporabo rešitve SafeMetric™ tako še naprej nemoteno razvijajo svoj posel na internetu in obenem svojim spletnim obiskovalcem zagotavljajo najvišjo stopnjo zasebnosti, kar je za ugled podjetja ključnega pomena.«

###

International Press Release: iPROM SafeMetric™ Web Analytics Solution Has Been Approved by the Information Commissioner (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna slovenska agencija, specializirana za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljamo, organiziramo in izvajamo digitalne akcije, ki prinašajo merljive in dokazljive rezultate. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

Naše rešitve zagotavljajo dokazljivo najboljšo porabo medijskih sredstev, ne glede na parametre uspešnosti, in to je eden izmed razlogov, zakaj smo danes vodilna spletna medijska agencija na trgu. Smo visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. Stalno vlaganje v razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja