Deli

Premiera pete sezone serije Živi mrtveci dosegla rekordne rezultate.

Družba FOX International Channels je v letošnjem letu na področju digitalnega oglaševanja v Sloveniji in na Hrvaškem začela sodelovati s podjetjem iPROM. Ob predstavitvi novih sezon televizijskih serij je iPROM pripravil digitalne medijske strategije, pri katerih so za oglasno gradivo uporabili napovednike za serije v obliki visokokakovostnih videov z dinamično vsebino. iPROM oglaševanje za FOX International Channels v celoti izvaja s pomočjo programske opreme za programatični zakup digitalnih medijev iPROM Cloud, s tem pa mu v realnem času zagotavlja najboljše razmerje med vloženimi sredstvi in doseženimi rezultati.

Rezultati v Sloveniji in na Hrvaškem nadpovprečno dobri v primerjavi z ostalimi državami v regiji

TV-serija, ki jo je FOX TV z iPROM-om oglaševal na internetu oktobra, je bila serija Živi mrtveci. Rezultat spremenjene digitalne strategije je bil, da je premiera letošnje pete sezone serije v primerjavi s premiero lanske četrte sezone v Sloveniji podvojila število gledalcev, na Hrvaškem pa kar potrojila. Glede na prejšnje štiri sezone je prva epizoda pete sezone v Sloveniji pred zaslone privabila petkrat več gledalcev, na Hrvaškem pa kar šestkrat več. Povprečen čas gledanja premierne epizode je bil v obeh državah več kot enkrat daljši v primerjavi s premiero četrte sezone.

Maks Oplotnik, marketing manager v podjetju Fox International Channels, je ob tem poudaril: »Gre za neverjeten porast, ki dokazuje, kako pomemben vpliv ima digitalno oglaševanje tudi pri promociji TV-serij. Glede na pozitivne izkušnje z digitalnim oglaševanjem bomo v prihodnosti temu oglaševalskemu mediju posvetili največ pozornosti.«

Igor Mali, vodja področja za svetovanje v iPROM-u, pa je dodal: »Oglaševanje v digitalnih medijih dejansko deluje le, če se ga lotimo strateško in preudarno. Ni dovolj zgolj objaviti nekaj prikaznih oglasov na nekaj največjih medijev in čakati na rezultate. Za doseganje izjemnih rezultatov, kot je bilo to v primeru FOX TV-ja, je treba imeti predvsem vrhunsko tehnologijo, ki nam pomaga izbrati najboljše kanale in najprimernejše ciljne skupine. Brez nje si danes ne moremo predstavljati uspešnega digitalnega oglaševanja.«

iPROM je v kampanji primarno uporabil najnovejše video oglasne formate, v strategijo pa so vključili tudi »display« formate večjih površin, kot je dinamično ozadje. Ti vključujejo izpostavljeno video vsebino, ki je osrednja točka kreative. Pri strategiji se je iPROM osredotočal na digitalne medije z video vsebinami, doseg znotraj ciljne skupine pa širil s t. i. »long-tail« mediji, pri čemer je uporabil formate z lastnostjo »klikni in predvajaj«.

###

International Press Release: FOX TV Strategically Integrates Digital Advertising in Online Media to Increase Viewership by Five Times in Slovenia and Six Times in Croatia (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni slovenski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing