Deli

Vodilni slovenski ponudnik tehnologij za spletno oglaševanje, podjetje iPROM, je izdalo nadgradnjo programskega paketa za vodenje spletnih oglaševalskih akcij, iPROM Central Server. Izdelek, ki je v celoti plod domačega znanja, je v manj kot dveh letih popolnoma upravičil pričakovanja tako snovalcev kot tudi uporabnikov. Podjetje iPROM budno spremlja trende v spletni oglaševalski industriji in sledi novim potrebam spletnih oglaševalcev, trgovcev in oglaševalskih agencij. Zato nenehno razvija in nadgrajuje svoj izdelek, ki tako postaja ena izmed najboljših marketinških in tehnoloških rešitev za vodenje oglaševalskih akcij na internetu. Nadgradnja, poleg že preizkušenih inteligentnih načinov ciljanja in merjenja povračila investicij v spletno oglaševanje, vsebuje 14 formatov spletnih oglasov po IAB / CASIE standardu, nove možnosti tarčenja ter dva popolnoma nova modula – AdTimer ter PopAdManager.

Novi moduli odpirajo nove možnosti pri snovanju spletnih oglaševalskih akcij, merjenju učinkov oglaševanja ter izkoriščanju oglaševalskih proračunov.

Cental iPROM AdTimer je med prvimi tovrstnimi moduli na svetovnem trgu, omogoča pa do stotinke sekunde natančno merjenje časa, v katerem je bil uporabnik izpostavljen spletnemu oglasu. iPROM Central AdTimer omogoča natančno meritev, koliko oglasov je bilo prikazanih ter koliko od teh oglasov je bilo dejansko ogledanih – tako v odstotkih kot tudi v časovnem obdobju. Razmerje med časom prikazovanja in časom ogledovanja omogoča še dodatno optimizacijo spletnih oglaševalskih akcij, saj je moč z modulom iPROM Central AdTimer natančno ugotoviti, koliko časa je uporabnik potreboval, da se je odločil za klik na oglas ter kakšne dolgoročne vplive ima čas prikazovanja spletnega oglasa na posameznega uporabnika. »Nov modul odpira popolnoma nove možnosti za oglaševalce,« je povedal Simon Cetin, direktor podjetja iPROM. »Oglas, ki si ga je uporabnik že ogledoval dlje od povprečnega časa, potrebnega za klik, preprosto prenehamo prikazovati temu uporabniku, saj se z veliko verjetnostjo ne bo odločil za klik nanj in mu namesto tega prikažemo drug oglas, ki bi morda pritegnil njegovo pozornost,« je dodal Simon Cetin. Na ta način je mogoče bistveno povečati učinkovitost oglaševanja, povečati zmogljivosti oglaševalskih omrežij, kjer se oglaševanje plačuje glede na učinek, in natančneje določiti področja, ki zanimajo posamezne segmente uporabnikov. Poleg tega modul iPROM Central AdTimer zaznava, koliko časa je imel uporabnik postavljen miškin kazalec preko oglasa. Podatek je uporaben predvsem za merjenje odzivnosti na animirane oglase ter učinkovitosti t.i. interaktivnih oglasov, ki so več kot le slika, saj lahko vsebujejo vse vrste interaktivnih elementov – od različnih obrazcev za vpisovanje podatkov, do kratkih igric, anket …

Druga novost programskega paketa iPROM Central Server 5.5 je modul iPROM Central PopAdManager, ki ponuja nove načine snovanja spletnih oglaševalskih akcij, ki so v svetu vse bolj in bolj uveljavljeni. Gre predvsem za t.i. »pop-up« okna, pri katerih se oglas oziroma oglasni spot ne prikaže kot oglasna pasica med vsebino spletne strani, temveč se odpre v novem oknu.
Modul iPROM Central PopAdManager omogoča natančno določitev načina odpiranja novega okna, ki se lahko uporabniku prikaže bodisi ob odpiranju posamezne strani, ob odhodu s spletne strani ter celo samo po določenem času uporabe posamezne spletne strani. Prav tako omogoča prikazovanje novega okna z oglasom v ospredju, na kateremkoli vnaprej določenem mestu na uporabnikovem zaslonu in tudi v ozadju. »Prav prikaz oglasa oziroma reklamnega spota v ozadju omogoča povečanje verjetnosti odziva na oglas med uporabniki, ki točno vedo, kaj iščejo in se med delom ne pustijo motiti z oglasi,« je dejal Simon Cetin. Ta funkcija omogoča, da uporabnik postane pozoren na oglas šele ko konča s trenutnim delom. Vsebina novega okna se bo pričela prenašati šele tedaj, ko se bo uporabniku v celoti prenesla vsebina spletne strani, kjer se nahaja, in bo njegova linija razbremenjena. Prav tako se novo okno odpre šele takrat, ko je celotna vsebina le-tega prenešena na uporabnikov računalnik. Ta način posredovanja »pop up« reklamnih sporočil je za obiskovalca dosti manj moteč, možnost za odziv na sporočilo pa dosti večja.

Dejanskega odziva uporabnikov na odpirajoča se okna se doslej ni dalo natančno izmeriti. S povezavo med moduloma iPROM Central PopAdManager ter iPROM Central AdTimer pa je podjetje iPROM naredilo velik korak v spletni oglaševalski industriji in oglaševalcem priskrbelo novo, učinkovito orodje za tovrstne meritve. Z novimi tehnologijami se posredovanje oglasnih sporočil prilagaja uporabnikom in so le-ta tako manj moteča, za oglaševalce pa novi pristopi pomenijo še večjo učinkovitost oglaševalskih akcij na internetu.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna slovenska agencija, specializirana za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljamo, organiziramo in izvajamo digitalne akcije, ki prinašajo merljive in dokazljive rezultate. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

Naše rešitve zagotavljajo dokazljivo najboljšo porabo medijskih sredstev, ne glede na parametre uspešnosti, in to je eden izmed razlogov, zakaj smo danes vodilna spletna medijska agencija na trgu. Smo visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. Stalno vlaganje v razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Samostojna strokovna sodelavka za korporativno komuniciranje