Deli

LJUBLJANA, 30. 5. 2008     iPROM je v sodelovanju s podjetjem Valicon v maju opravil raziskavo uporabe spletnih video vsebin, ki je pokazala, da video vsebine prek spleta gleda 86 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov (n = 1037). Med uporabniki so najbolj priljubljene video skupnosti, Google videos, Mojvideo in Youtube.

 

Med uporabniki video vsebin so najbolj priljubljene video vsebine na spletu novice, kar 49 odstotkov uporabnikov pravi, da jih gleda tedensko ali še pogosteje. Sledijo smešni posnetki s 40 odstotki rednih gledalcev, vremenske napovedi s 35 odstotki, glasbeni videospoti s 34 odstotki in oddaje, filmi oziroma serije s 24 odstotki rednih gledalcev. Na ravni mesečnih obiskov pa je delež smešnic sorazmerno višji kot delež ostalih vsebin, saj si smešne video posnetke mesečno ogleduje kar 73% uporabnikov video vsebin. Zanimiv je tudi podatek, da  video oglase tedensko gleda kar 17 odstotkov uporabnikov video vsebin na spletu, najmanj priljubljene pa so risanke in animacije.


Tipičen gledalec spletnih video vsebin je samski moški, star med 20 in 29 let, je zaposlen in ima srednješolsko izobrazbo. Kar 59 odstotkov uporabnikov spleta se s spletnimi video vsebinami zabava med 19. in 22. uro, vsekakor pa večinoma v popoldanskem času. Do video vsebin najpogosteje dostopajo s pomočjo spletnih iskalnikov (55%), ali pa zanje dobijo povezavo od znanca ali prijatelja (26%).

 

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli