Deli

Beenius je sklenil partnerstvo s podjetjem iPROM, vodilnim ponudnikom tehnologij za digitalno oglaševanje v regiji Jugovzhodne Evrope. Beenius bo do konca leta 2017 iPROM-ove rešitve integriral v svojo globalno platformo za interaktivno televizijo. S tem bo svojim globalnim partnerjem v 45 državah zagotovil standardizirano povezavo s programatičnim oglaševalskim ekosistemom in jim nudil najsodobnejše rešitve za učinkovito monetizacijo vsebin z naslova oglaševanja.

Beenius in iPROM v partnerstvo za programatično oglaševanje na digitalni televiziji - Dragoslav Radin - iPROM Press

»Že zelo zgodaj v obdobju interaktivne televizije smo predstavili ciljano oglaševanje, vendar smo vedeli, da je to šele začetek. Gledalcem želimo zagotoviti najboljšo izkušnjo ogleda video vsebin, ne glede na to, katero napravo uporabljajo. To velja tudi za področje oglaševanja, ki mora biti gledalcem koristno in personalizirano. Da to dosežemo, moramo vzpostaviti mehanizme za ciljanje oglase, ki lahko izkoriščajo velike količine podatkov o najljubših vsebinah gledalcev, hkrati pa potrebujemo ponudnika na področju tehnoloških rešitev za izbor in distribucijo oglasov v digitalnih medijih. Da bi svojim strankam zagotovili najboljšo integrirano platformo za programatično televizijsko oglaševanje, smo izbrali iPROM, ki ima obsežne izkušnje z upravljanjem digitalnega zakupa medijev,« je povedal Dragoslav Radin, direktor za področje tehnike v podjetju Beenius.

Digitalno oglaševanje ni omejeno le na splet, temveč ga je mogoče uporabiti tudi v tradicionalnih medijih, kakršen je televizija. Beenius razvija osnovo za interaktivno televizijo za heterogena okolja operaterjev, ki v eni platformi podpira IPTV, OTT in hibridne storitve z velikim številom možnosti za zagotavljanje video vsebin kadarkoli, kjerkoli ter na katerikoli napravi. Ta napredna platforma partnerjem podjetja Beenius zagotavlja jasno konkurenčno prednost. Prek partnerstva s podjetjem iPROM Beenius odslej partnerjem zagotavlja napredno tehnologijo za programatično posredovanje oglasov, ki vključuje celoten nabor oglasnih formatov, boljšo monetizacijo oglasnega prostora ter bolj ciljano in personalizirano oglaševanje, temelječe na vedenjskih vzorcih gledalcev.

Cilj: postati prva izbira gledalcev

Platforma za interaktivno televizijo podjetja Beenius uresničuje vizijo postati prva izbira gledalcev. Podjetje ima več kot 15 let izkušenj z razvojem programske opreme in s sistemsko integracijo s poudarkom na naprednih storitvah interaktivne televizije. Podjetje je prisotno v 45 državah – od Evrope preko ZDA in Južne Amerike do Bližnjega vzhoda in Severne Afrike. Partnerji podjetja Beenius so z Beeniusovo integracijo iPROM-ovih rešitev pridobili standardizirano povezavo z globalnim ekosistemom za programatično oglaševanje in napredne možnosti za učinkovitejšo monetizacijo digitalnih vsebin.

Rešitev iPROM AdServer je zasnovana za oglaševalce, založnike in agencije, ki želijo popoln nadzor nad svojimi podatki in oglasnim inventarjem, saj jim omogoča učinkovito upravljanje programatičnih in neposrednih prodajnih akcij za najvišjo učinkovitost oglaševanja. Tehnološka rešitev iPROM AdServer je enostavna za uporabo, saj ponudnikom digitalnih vsebin zagotavlja učinkovito, enostavno in centralizirano upravljanje z oglasnim prostorom, oglaševalcem pa obenem zagotavlja boljše razmerje med vloženimi medijskimi sredstvi in doseženimi rezultati.

Digitalno pomeni programatično

Beenius in iPROM v partnerstvo za programatično oglaševanje na digitalni televiziji - Igor Mali - iPROM Press

»V svetu, ki temelji na podatkih, je učinkovitost posredovanja oglasov zelo pomembna. Ponosni smo, da smo stopili v partnerstvo s podjetjem Beenius ter zagotovili rešitev, ki vključuje vse – platformo za interaktivno televizijo z edinstvenimi naprednimi zmožnostmi posredovanja oglasov. Partnerji podjetja Beenius imajo sedaj na voljo napredna orodja za izjemno natančno segmentacijo ciljnih občinstev, učinkovito načrtovanje in uspešno izvajanje oglaševalskih akcij. Tako lahko ustvarjajo boljše oglase in uporabniške izkušnje ter tesnejše odnose s strankami,« je povedal Igor Mali, operativni direktor v podjetju iPROM.

Pot naprej in razvoj pomembnih inovacij

Beenius in iPROM že načrtujeta prihodnost sodelovanja. Partnerja se bosta osredotočila na razvoj novega inovativnega poslovnega modela, ki bo omogočil še bolj napredno in s podatki podprto oglaševanje ter ciljanje, ki bo temeljilo na poglobljenem vpogledu v najljubše vsebine uporabnikov. Vizija novega partnerstva je razviti celovito platformo za programatično oglaševanje na televiziji, ki bo telekomunikacijskim podjetjem in televizijskim hišam odprla nove vire prihodkov ter obenem omogočila nastanek boljših oglaševalskih vsebin za potrošnike.

O podjetju Beenius

Beenius razvija preverjeno uspešno platformo, ki jo je mogoče enostavno integrirati v vsa heterogena okolja telekomunikacijskih operaterjev ali ponudnikov storitev. Platforma podpira IPTV, OTT in hibridne storitve z izjemno širokim naborom možnosti za zagotavljanje televizijskih vsebin kadarkoli, kjerkoli ter na katerikoli napravi. Beenius obenem zagotavlja svetovalne storitve za celovite rešitve ter strokovno znanje na področjih načrtovanja, integracije, razvoja in vzdrževanja rešitev na ključ. Beenius strankam nudi rešitev, razvito z vizijo platforme, ki je prva izbira uporabnikov, kar predstavlja največjo konkurenčno prednost za njihovo podjetje.


International Press Release: Beenius and iPROM Partner on Programmatic Advertising in Digital TV (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing